ŽELJKO LAPEC

DOMAĆI GLAZBENIK UMRO OD KORONAVIRUSA Najveću slavu uživao je 80-ih, a TV publika sjeća ga se iz RTL-ovog showa: 'Bio je krasan čovjek, ljudina!'

 Screenshot: YouTube

Sa Željkom sam se posljednji put čuo 3. ožujka. Pamtim datum, jer smo dogovarali partiju nogometa za sutradan. I inače smo se srijedom redovito viđali na nogometu, sa našom stalnom ekipom Juricom Popovićem, Amirom Kazićem Leom, Fayom, a znali su nam se pridružiti i Denis Dumančić, Branimir Mihaljević... Španali smo nogomet na zagrebačkim Sveticama, ali Željko je rekao da ne može doći na utakmicu, jer s obitelji putuje na skijalište u Austriju, gdje mu je sin radio kao konobar. Poslije toga se nismo čuli, ali sam od naših zajedničkih prijatelja naknadno doznao da je, po povratku u Hrvatsku, testiran na koronavirus. Bio je pozitivan, a kako je uz to godinama bolovao od astme, cijela situacija se zakomplicirala i nažalost završilo je tragično. Ne mogu vjerovati da ga više nema - tužno kaže Davor Petrović Pero, glazbenik koji svira i u bendu Jelene Rozge.

O Željku Lapecu, glazbeniku i DJ-u, koji je u utorak u šezdesetoj godini preminuo od posljedica koronavirusa samo lijepe riječi ima i šef grupe Colonia Boris Đurđević:

- Bio je krasan, duhovit čovjek, uvijek nasmijan - kaže Đurđević, dok Fayo, skladatelj i menadžer Lidije Bačić dodaje:

- Ma, bio je prava ljudina!

Od prijatelja iz glazbenih krugova koji su se jučer putem društvenih mreža opraštali od Željka Lapeca doznajemo da je on najveću muzičku slavu uživao osamdesetih godina, u bendu 'Amadeus' s kojim je snimio hitove 'Fajrunt' i 'Kud će suza nego oku'. Televizijska publika sjeća ga se iz RTL-ovog showa 'Nikad nije kasno'.

- Glazbom sam se počeo baviti još u osnovnoj školi, negdje tamo '72., '73., kad nas je profesor glazbenog pozvao da dođemo svirati u tamburaše. Ja sam se tada odlučio za gitaru, koju mi je kupio pokojni otac. Završio sam nižu osnovnu glazbenu školu, usporedo išao na tamburaše, a onda je došlo vrijeme da probam napraviti bend. Prva ozbiljnija stvar bio je bend 'Evergreen' 1985. godine. No u grupi 'Amadeus' smo stvarno napravili najviše - ispričao je prije četiri godine pred kamerama Željko, koji je posljednjih dvadesetak godina bio zaposlen u svojoj agenciji za zastupanje osiguranja. No, glazba je i dalje bila dio njegovog života, svakog vikenda nastupao je na svadbama, pa i ponekim rastavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:26