ISPUNILI OČEKIVANJA, I VIŠE

FOTO: 'UKAZANJE' CHEMICAL BROTHERS KOJE ĆE SE DUGO PAMTITI! Sjajnim nastupom su 'izuli iz cipela' nekoliko tisuća razdraganih fanova u Domu sportova

Koncert Chemical Brothersa u Domu sportova
 Marko Todorov / Hanza Media
 

Na trenutke doista impresivni 3D vizuali, žestoka buka, energija i neumoljivi masni bas koji se dvoranom valjao poput grmljavine, u subotu navečer rasturili su više tisuća okupljenih fanova u Domu Sportova, a 90-minutni nastup Chemical Brothersa, premijerni u Zagrebu, prošao je baš onako kako je i očekivano - kao festivalska rollercoaster veselica, nostalgična vožnja kroz zadnjih dvadesetak godina elektronske glazbe koju je publika euforično dočekala- od prvih taktova otvorne "Go" pa sve do psihodeličnog finiša 90 minuta kasnije, uz "Block Rockin Beats" i ovacije okupljenih.

Iako već neko vrijeme Simons i Rowlands nemaju hit za vrhove komercijalnih top liste, u Zagreb su stigli nakon solidno ocijenjenog devetog studijskog albuma "No Geography", očito u punom naponu snage unatoč činjenici da već 25 godina pune dvorane i stadione, puno veće od ovog zagrebačkog.

Rutinirano ili ne, laseri, basevi, konfeti te fino zaokružena set lista u kojoj su udarne igle sačuvane za finiš, iz cipela su, štono bi se reklo, izuli više tisuća fanova koji su gotovo do kraja popunili parter i tribine velike dvorane Doma Sportova.

Chemical Brothers uz Fatboy Slima i The Prodigy smatraju se rodonačelnicima big beata i kumovima moderne elektronike, a bez obzira jeste li se na njih navukli još tada, u devedesetima, kad su žarili i palili svojim prvim albumima ili ste ih primijetili tek nakon masivnih hitova "Hey Boy, Hey Girl" ili "Galvanize" u subotu ste u Zagrebu definitivno mogli osjetiti djelić te magije zbog kojih su i danas jedan od najtraženijih live actova na planeti.

Ovo je inače bio njih treći nastup u Hrvatskoj, a dosad su prije devet godina nastupali na Zrću i prije četiri na Ultra Festivalu u Splitu.

Ovaj treće, zagrebačko ukazanje još dugo će se, nema sumnje, pamtiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:37