AL BANO ZA JUTARNJI

ISPOVIJEST KULTNOG PJEVAČA ČIJA SE KĆI UDALA ZA NAJBOGATIJEG HRVATA 'Moja Cristel će Davoru roditi kćerkicu za koji dan, jedva čekam da je upoznam...'

Legendarni Al Bano u razgovoru s novinarkom Jutarnjeg lista
 Damjan Tadić / CROPIX
 

Uvijek sa svojim prepoznatljivim šeširom, dobro raspoložen i spreman šarmirati vas kojom pošalicom, 76-godišnja legenda San Rema i ikona talijanske kancone, Albano Carrisi ovih dana uživa u Zagrebu, gdje odsjeda u predsjedničkom apartmanu hotela Westin.

Poznati pjevač ugostio nas je u salonu na 17. katu s kojeg puca pogled na Zagreb, a u svoj gusti raspored ugurao je i intervju, između ručka s kćeri Cristel i obveza koje ima kao ambasador Međunarodne džudo federacije s obzirom na to da se u Zagrebu krajem ovog tjedna održava IGF džudo grand prix u Domu sportova.

Voli Zagreb, kaže, i često je tu, a sjeća se i da je prvi put u naš grad došao 1968. godine.

- Sada često dolazim, više puta godišnje, jer moja kći ovdje živi. Jako joj se sviđa stil života u Hrvatskoj, mnogo više nego talijanski - dodaje Carrisi, poznatiji pod umjetničkim imenom Al Bano.

Njegova kći Cristel udana je za najbogatijeg Hrvata, Davora Lukšića, s kojim je u braku od 2016., a imaju sinčića Kaya i trenutačno očekuju kćer. Kako nam je otkrio Al Bano, lijepa Cristel treba roditi za koji dan.

Koncert s Rominom

- Sada nakon Zagreba imam koncert u Veneciji i s Rominom u Tallinnu, a onda se početkom sljedećeg tjedna zajedno vraćamo u Zagreb upoznati svoju unuku koja se dotad treba roditi. Imam nekoliko slobodnih dana da ih provedem s obitelji i unučićima, a onda sredinom tjedna imam obveze, no Romina će ostati u Zagrebu s Cristel - otkrio nam je Al Bano, koji s proslavljenom talijanskom pjevačicom Rominom Power, svojom životnom i poslovnom partnericom s kojom je 70-ih i 80-ih rušio rekorde slušanosti zahvaljujući duetu “Felicità”, uživa u ulozi djeda i bake.

Zagreb, 280719. 
 Hotel Westin.
Zvijezda San Rema Albano Carrisi, poznat kao Al Bano.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

- Jako sam uzbuđen da upoznam unuku. No, zasad vam ne mogu otkriti ime, to veselje prepustit ću svojoj kćeri i zetu - rekao nam je Al Bano, izuzetno oprezan, jer je upravo on talijanskim medijima otkrio vijesti o Cristelinoj prvoj trudnoći. Otkrio nam je samo da se Cristel odlično osjeća, da je sve spremno za malenu te da odbrojava posljednje dane u drugom stanju. Zbog dolaska sestrice posebno je uzbuđen, kaže Al Bano, maleni Kay.

- Ima godinu i tri mjeseca pa je još premalen da bi razumio da će uskoro postati brat, ali čini mi se da je i on uzbuđen kada vidi sve nas. Taj dječak ima nevjerojatnu energiju. Zajedno se igramo, pjevamo, učim ga razne trikove. Maleni razumije i sporazumijeva se na čak četiri jezika: hrvatskom, talijanskom, španjolskom i engleskom. Poznavanje jezika dobro će mu doći kasnije u životu. Ne bih imao ništa protiv da nastavi moje nasljeđe i postane pjevač, ali na kraju najvažnije je da voli to što radi. Glazba je za ljude koji u njoj uživaju poput lijeka, dobra terapija. Za mene glazba je leteći tepih koji me vodi oko svijeta, vodi moje misli i odagnava moje probleme - ispričao je Al Bano.

Odmor mu, kaže, ne treba, jer obožava svoj posao.

- Uživam u svakoj sekundi i ne trebam godišnji odmor da se odmaknem od toga. Za mene je posao zadovoljstvo i terapija. Već sam 55 godina u glazbenom svijetu i još obožavam taj posao. Pjevam uvijek i posvuda. Samo ove godine imam koncerte u Estoniji, Australiji, Austriji, Kanadi, SAD-u, Japanu, Uzbekistanu, Rumunjskoj, Poljskoj, Italiji, Njemačkoj, Rusiji... - nabraja.

A fanova ima posvuda, čak i u Hrvatskoj.

- Dobio sam poziv da održim koncert u Hrvatskoj sljedeće godine. Bio bi to jedan koncert u Zagrebu i jedan u Puli. Ne znam još ni gdje ni kada, hoću li sam imati koncert ili s Rominom, jer smo u pregovorima, ali veselim se - otkrio nam je talijanski pjevač koji još pamti kada je početkom 70-ih pjevao u Splitu, na festivalu zabavne glazbe.

- Nikada nisam surađivao s hrvatskim glazbenicima. Oni ne zovu mene pa ne zovem ni ja njih, tako vam to ide. Ali zato sam surađivao s Montserrat Caballé. Mamma mia, kakva žena, predivna! I s pokojnim Pacom de Lucía i brojnim ruskim glazbenicima - objašnjava.

Zagreb, 280719. 
 Hotel Westin.
Zvijezda San Rema Albano Carrisi, poznat kao Al Bano.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadić / CROPIX

Al Bano je legenda festivala u San Remu čiji je ovogodišnji pobjednik mladi Mahmood s pjesmom “Soldi”.

Zaljubljen u džudo

- Jako mi se sviđa pjesma i baš mi je drago što je na Euroviziji bio tako visoko pozicioniran. Mnogi su ga prozivali, no to su bezvezarije, važno je da je pjesma na kraju dobra. Neka svatko pjeva što želi, ja sam otvorenog uma i nisu mi jasni ti koji ga prozivaju zbog nekoliko arapskih riječi u pjesmi koja je odlična i moderna - ističe.

No, iako ga glazba ne dovodi tako često u Zagreb, dovodi ga džudo.

- U taj sport sam se zaljubio jer sam jedne godine pjevao himnu Međunarodne džudo federacije. Tako sam upoznao predsjednika Međunarodne džudo federacije Mariusa Vizera, koji je postao moj dobar prijatelj i obožava moje pjesme. Kazao mi je da bih bio dobar džudo ambasador, a ja sam pomislio, zašto ne - kaže Al Bano, koji nakon Zagreba po džudo dužnosti ide u Japan, iako bi se radije malo dulje tu zadržao. - Moj zet me naučio mnogo o Zagrebu, znamenitim mjestima i povijesti. Maleni je Zagreb grad, ali jako zanimljiv. Obožavam tržnicu Dolac, prekrasna je. Svaki put kada sam u Zagrebu, redovito idem na Dolac. Opušta me. Promatram ljude i kupujem povrće. Osobito grahorice, koje su posebne kod vas. Ponesem ih u Italiju i skuham - kaže pjevač, koji je i veliki gurman.

- Ne znam vam reći kako pjevam, ali sa sigurnošću mogu reći da odlično kuham. Nemam konkurencije jer imam svoj poseban stil kuhanja.

Puno sam putovao po svijetu i jeo po restoranima, često tradicionalnu hranu, i tako sam svugdje naučio nešto novo. Radim svoje impresije tradicionalnih svjetskih kuhinja. Rado ću vam pripremiti meso, ribu i, naravno, tjesteninu, na niz svojih načina, i kao predjelo ili pak glavno jelo, ali za slastice me ne pitajte. To nemam pojma kako se priprema - priznao je Al Bano te pohvalio i hrvatsku kuhinju, posebno u restoranu Okrugljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:13