PIŠE ALEKSANDAR DRAGAŠ

JUBILARNO PETO LJETO U MSU Hladno pivo, Chui, Kojoti, Repetitor... Nikad jači i raznovrsniji program na krovu muzeja

 HANZA MEDIA

Da ne nabrajam tko je sve protekle četiri godine zasvirao na krovu MSU, peto jubilarno “Ljeto u MSU” do sada je najjače izdanje te manifestacije s kojom rock i pop kultura, i to na krovu muzeja, uspješno “forsiraju Savu”.

Otvorenje pripada art-rock doajenima, grupi Boa (2.6.), a zatvaranje podjednako ukusnim majstorima pop-psihodelije, grupi Mayales (14.7.). Između ta dva nastupa možete uhvatiti Kojote (9.6.) čiji je comeback bio uspješniji od očekivanja pa lidere hrvatske jazz renesanse, trio Chui (16.6.) te predvodnike beogradske suvremene (alter) rock scene, također trio Repetitor (7.7.).

Ipak, koncertna kruna ovogodišnjeg “Ljeta u MSU”, barem po jagmi za ulaznicama ako moje pretpostavka nije pogrešna, pripast će Hladnom pivu (30.6.) koje će na krovu MSU izvesti “best of” kolekciju hitova iz 30-godišnje karijere što je šansa da ih čuju i vide i oni koji nisu uspjeli ugrabiti ulaznice za “old school” i “greatest hits” koncerte zimus u Domu sportova.

U sklopu pojedinačne cijene ulaznice za bilo koji od navedenih nastupa imate prigodu vidjeti i izložbe Tomislava Brajnovića “Direct Link/Direktna veza” o društvenoj nejednakosti, “Područja doticaja - arhitektura Graza i Zagreba” Zagrebačkog MSU i Kunsthausa Graz te “REZ/CUT” o kolažu kroz povijest.

Svake večeri prije koncerata na nekoliko lokacija unutar MSU-a možete gledati izvedbe hrvatskih performera, a tradicionalno su uključene i projekcije europskih filmova u programu “Best Of Metropolis” dok su novost književne tribine i čitanja djela niza domaćih spisatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:16