JOSIPA LISAC I HLADNO PIVO

NA DOMAĆOJ GLAZBENOJ SCENI DOGODILA SE KEMIJA Mile Kekin: 'Ovo snimanje je bilo jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri'

Na domaćoj glazbenoj sceni dogodila se kemija. Iako možda djeluju nespojivo, Josipa Lisac i Hladno pivo prije desetak godina napravili su uvod u suradnju koja je ovih dana iznjedrila novo lice starog hita popularnih pankera iz Gajnica “Soundtrack za život” s njihova izuzetno uspješnog albuma “Šamar”.

Naime, prije nekoliko dana u glazbeni studio Denisa Mujadžića Denykena ušetali su naša glazbena diva i Mile Kekin i u rekordnom roku snimili obradu njihove pjesme koja će se naći na albumu “Greatest hits” Hladnog piva, koji se od ponedjeljka može naći u dućanima, a kojim grupa slavi 30 godina uspješne karijere. Isto tako, zajednička izvedba “Soundtracka za život” od ponedjeljka se počinje vrtjeti na radiopostajama i na YouTubeu.

- Josipa Lisac nas je prije desetak godina pozvala na svoj samostalni koncert u Tvornici. To nam se tada učinilo kao dosta neobičan poziv, ali smo se, naravno, odazvali i zajednički izveli našu pjesmu “Soundtrack za život”. Nakon toga čekali smo pravu priliku za uzvratni posjet. A to je dramatična pjesma koja paše Josipinu dramatičnom vokalu. Moram priznati da je snimanje bilo jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri - ispričao je frontmen Hladnog piva Mile Kekin.

Suradnju s omiljenim hrvatskim punk bendom Josipa Lisac najavila je i na nedavnom druženju na kojem je obilježila 50 godina svoje glazbene karijere, 25 godina tradicionalnih koncerata u čast Karlu Metikošu te predstavila novi album, “Posve slobodna (suradnje i etno), vol. 3”, a uoči njezina dva rasprodana koncerta u Lisinskom. Novom inačicom starog hita oduševljen je i producent Denyken.

- Budući da su dečki iz Hladnog piva na svojem albumu “Greatest hits” htjeli izaći s nekim novim momentom, njihov bubnjar Suba sjetio se tog zajedničkog nastupa i odlučili su pozvati Josipu da se to snimi i u studijskim uvjetima. Prihvatila je to sa zadovoljstvom i na licu mjesta smo podijelili uloge. Iako je Josipa u početku htjela biti prateći vokal, bila bi glupost takvu divu svesti na takav minoran dio pa je u Miletovoj pjesmi Josipa glavni vokal, ali čuje se i njegov prepoznatljiv glas.

Moram priznati da mi je bio izuzetan užitak biti na snimanju, a Josipom Lisac sam fasciniran - objašnjava Denyken, dodajući kako je svatko od njih iznio svoje ideje, a nastala je fantastična zajednička sinergija.

Sa zajedničkom suradnjom poklopilo se i da će idućeg petka na godišnjoj dodjeli nagrada Hrvatske glazbene unije priznanje za 50 godina karijere primiti Josipa Lisac, a za 30 godina karijere nagrada ide i Hladnom pivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:26