BIVŠI PRLJAVCI

Otkriveno ime novog benda pod kojim će nastupati Jasenko Houra i Mladen Bodalec

Mladen Bodalec i Jasenko Houra

 Matija Djanjesic/Cropix
Sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište donesena je 1. srpnja.

Na splitskom Fusion Festivalu, koji se održava 22. i 23. srpnja, nekadašnji članovi kultnog brenda Prljavo kazalište, Jasenko Houra i Mladen Bodalec nastupit će pod novim imenom - Houra Grupa.

Događanja u i oko Prljavaca jedna su od najvećih medijski tema prošlih tjedana, a problem oko korištenja imena Prljavo kazalište završio je na sudu. Prema privremenoj mjeri suda, Houra i Bodalec trenutno ne smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište.

Inače, na sajtu Fusion Festivala, na kojem oni nastupaju u subotu, 23. srpnja, na stranici gdje se predstavljaju izvođači, uz novo ime biografija je Prljavog kazališta. Prije nekoliko dana otkriveno je da je kći Jasenka Houre, Dora Houra postala postala direktorica nove obiteljske firme ‘Houra grupa‘.

Sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište donesena je 1. srpnja. ove godine.

"Mogu potvrditi da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojom se g. Houri i g. Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom PRLJAVO KAZALIŠTE, PRLJAVCI ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima", rekla je Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica Tihomira Fileša.

I organizatori zadarskog nastupa benda, koji je za 30. srpnja najavljivao veliki koncert Prljavog kazališta, u međuvremenu su obrisali objave povezane s imenom uz objašnjenje da to rade zbog poštivanja sudske odluke.

"Vuk mijenja svoju dlaku, ali ćud nikad. Možda se neće zvati Prljavo Kazalište, Prljavci ili slično, ali zato hitove, dušu i energiju nitko ne može oduzeti na velikom koncertu 30.07. u našem čarobnom vrtu. Sve ostaje isto osim imena benda.", napisali su u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:53