18 SKLADBI

ANKETA Preslušajte sve pjesme koje će se natjecati na Dori: Mi imamo favorita, koji je vaš?

Natjecatelji na Dori 2023.

Obožavatelji Eurosonga na portalu eurosong.hr organizirali su anketu po kojoj zasad vodi Harmonija disonance sa songom ‘Nevera‘

Da se sada, odmah nakon prvog slušanje 18 skladbi što se natječu za Doru, moramo kladiti, eure bismo uložili na Let3 i njihovu ‘Mama šć!‘ Šarmantni rock and roll uradak lako pamtljivog refrena o ‘mami koja je kupila traktor i koja ljubi morona‘ osvojio nas je na prvu, a ne sumnjamo da će mladići u najboljim godinama iz ovog benda u Opatiji 11. veljače na Dori uz pjesmu ponuditi i spektakularni scenski nastup.

Upravo bi scenski nastup mogao biti zaslužan za dodatne bodove što će ih sakupiti pjesme koje smo osim Leta3 zamijetili nakon današnjeg premijernog preslušavanja skladbi u Music Pubu Zlatka Turkalja Turkija. Tu su još i Meri Andraković, nekadašnja RTL-ova Zvjezdica, koja na Kvarner stiže s pjesmom hit makera Borisa Đurđevića ‘Bye, bye blonde‘, Damir Kedžo - jedini pobjednik Dore u nas koji zbog korone nije imao priliku nastupiti na Eurosongu - koji pjeva ‘Angels and Demons‘, a nezanimljivi nam nisu ni riječki punk-rockeri Krešo i Kisele kiše sa skladbom ‘Kme-kme‘...

Obožavatelji Eurosonga na portalu eurosong.hr odmah nakon prvog preslušavanja skladbi - sve pjesme mogu se čuti na YouTube kanalu HRT-ove Dore - organizirali su anketu po kojoj zasad vodi Harmonija disonance sa songom ‘Nevera‘. Na drugom mjestu po mišljenju eurovizijskih fanova je Damir Kedžo, treći su Let3, četvrta Meri Andraković. I njima i nama nekako se nakon prvog slušanja najmanje dopala pjesma ‘Love at first sight‘ inače sjajnog gitarista Yogija Lonicka. No, sve se to još može promijeniti.

Inače, što se sveukupnog dojma skladbi što se natječu na Dori tiče, mišljenja fanova su podijeljena. Tako jedan piše da će ovogodišnja Dora, što se pjesama tiče, svakako biti bolja od lanjske (dobro, što nije neki nemoguć poduhvat), drugi se slaže kako ćemo imati solidnu Doru, a treći, očito razočarani, eurovizijski fan je napisao:

- Sve u svemu bolje da me mama uhvatila kako gledam porniće nego da slušam pjesme s Dore.

U anketi Jutarnjeg možete glasati za najviše tri pjesme:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:35