OPET ODLAZI

Red Hot Chili Pepperse ponovno napustio gitarist

Pictures must be credited ©Bret Thompsett/ALPHA 055183 20.06.2004 John Frusciante from Red Hot Chili Peppers -Red Hot Chili Peppers in Concert in Hyde Park, London
 Bret Thompsett / ©Alpha Photo Press Agency Ltd.
John Frusciante bend je napustio i 1992. godine, ali se sedam godina kasnije ponovno vratio u bend, a grupa je s njim snimila svoje najbolje albume

LOS ANGELES - John Frusciante, gitarist zaslužan za najljepše dionice hitova grupe Red Hot Chili Peppers, ponovno je napustio bend i to, prema onom što je napisao na svom blogu, još 2008. godine.

- Kad sam napustio bend, prije otrpilike godinu dana, nije bilo drame ni ljutnje, a momci su imali razumjevanja za moje potrebe. Oni podržavaju sve što ja radim, a ja podržavam ono što oni rade.

Jednostavno rečeno, moji glazbeni interesi odveli su me u suprotnom smjeru - napisao je Frusciante i time potvrdio ovotjedne glasine kako su Red Hot Chili Peppersi za snimanje novog albuma angažirali studijskog glazbenika Josha Klinghoffera.

Frusciante je RHCP napustio i 1992. godine. Tada je 'izletio' zbog problema s drogom, a u bend se vratio 1999. godine.

- Tijekom proteklih 12 godina promjenio sam se, kao osoba i kao umjetnik, u tolikoj mjeri da bi daljnji rad s bendom išao na uštrb moje vlastite prirode - obrazložio je Frusciante.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:41