COWBOY CARTER

Upravo je izašao novi album Beyoncé: ‘Iznenadit će vas, no to je najbolja glazba koju sam napravila‘

Beyonce

 Ezra Shaw/Afp/Profimedia/Ezra Shaw/afp/profimedia
Prve kritike albuma koji je posveta pomalo zaboravljenom žanru, poprilično su pozitivne

Upravo je izašao novi albm Beyoncé Cowboy Carter. Među 27 pjesama našla se i obrada klasika Dolly Parton “Jolene” i “Blackbird” grupe Beatles. Na albumu gostuju i velikan countryja Willie Nelson (“Smoke Hour”), kao i pjevačica Dolly Parton ("Dolly P."). Promotivni plakat kojeg je Beyoncé podijelila na društvenim mrežama, pod nazivom Cowboy Carter and the Rodeo Chitlin’ Circuit, aludira na mjesto gdje su se afroamerički glazbenici između 30-ih i 60-ih okupljali..

image

Beyonce

Robyn Beck/Afp

Gostuju i Miley Cyrus (II Most Wanted), Post Malone, Shaboozey, Linda Martell i Willie Jones....

Smatra se da bi album "Act II: Cowboy Carter" ove dobitnice Grammyja, mogao biti drugi dio trilogije, nakon albuma Renaissance.

Prve su kritike poprilično pozitivne.

image

Beyonce i Dolly Parton

Valerie Macon/Afp

Nakladnik u Hrvatskoj Menart poslao je priopćenje ovim povodom, a u kojemu među ostalim stoji: „COWBOY CARTER“, izvršne producentice Beyoncé, bavi se žanrovima, svim njima, iako je duboko ukorijenjen u countryju. Ovo je djelo umjetnice koja napreduje u svojoj slobodi rasta, širenja i neograničenog stvaranja. Ne ispričava se i ne traži dopuštenje za uzdizanje, pojačavanje i redefiniranje zvukova glazbe, dok razgrađuje prihvaćene lažne norme o američkoj kulturi. Odaje počast prošlosti, odajući počast pionirima glazbe u countryju, rocku, klasici i operi.

Album je rog izobilja zvukova koje Beyoncé voli i uz koje je odrastala i slušala između posjeta i eventualnih nastupa u Houston Rodeu – country, originalni rhythm & blues, blues, zydeco i black folk. Album je zaokružen u čiste instrumentacije u slavljeničkoj mješavini autentičnih zvukova pri čemu, između ostalog, koristi, harmoniku, dasku za pranje rublja, akustičnu gitaru, bas ukulele, pedal steel gitaru, Vibra-Slap, mandolinu, violinu, Hammond B3 orgulje, klavir i bendžo. Tu je i obilje pljeskanja rukama, koraka u obliku potkove, udaranja čizmama po drvenim podovima i da, to su Beyoncéini nokti kao udaraljke".

Kako, dalje, navode, pjevačica je izjavila: "Mislim da će ljudi biti iznenađeni jer ne mislim da je ova glazba ono što svi očekuju, ali to je najbolja glazba koju sam ikada napravila."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:00