KRAJEM LIPNJA NA JARUNU

VEĆ 15 GODINA VOLIMO INMUSIC Na našem najvećem festivalu, koji je postao sinonim za praznik glazbe i ultimativnu zabavu, sviralo je čak 445 bendova!

Prodigy, Florence + The Machine, Franz Ferdinand (fotografije gore); Iggy & The Stooges, Lily Allen, N.E.R.D (fotografije dolje)
 arhiva CROPIX
 

INmusic festival najveći je hrvatski open air festival koji ove godine slavi veliki 15. rođendan. Jubilarno izdanje potaknulo nas je da se prisjetimo zbog čega svake godine u lipnju vodimo borbu s kolegama na poslu da dobijemo slobodne dane, zašto nam ne smeta ako pada kiša i koliko je važno da se takav festival odvija u Zagrebu i Hrvatskoj općenito.

Morrissey, Franz Ferdinand, Archie Bronson Outfit, The Ex, Edo Maajka & Leksaurini, Darkwood Dub, Ramirez i My Buddy Moose bili su bendovi koji su oduševili publiku davne 2006. godine. Druge godine INmusic je već počeo vrtoglavo rasti te su organizatori odlučili prebaciti festival na Jarun, gdje ga gledamo i danas. Od svog trećeg izdanja festival se održava isključivo u lipnju, a posljednji tjedan šestog mjeseca dandanas pamtimo kao praznik glazbe i ultimativne zabave.

Zagreb, 190617.
Otok Hrvatske mladezi, Jarun. 
12. INmusic festivala odrzava se od 19. do 21. lipnja 2017. Tijekom sva tri dana na INmusicu nastupaju poznati strani  i domaci izvodjaci, a osim  koncertnih nastupa festival nudi i mnostvo popratnih sadrzaja. 
Na fotografiji: publika na nastupu Darka Rundeka na prvom danu INmusic festivala.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX

Ako ste vjerni dio publike koja prati ovaj festival, upravo ste vi sretnik ili sretnica koji/koja je imao/la šansu vidjeti 445 bendova na pozornici INmusica. Da, čak 445! Legende svjetske glazbe svirale su na glavnoj pozornici INmusica, a tijekom godina upravo zbog tog festivala Zagreb su posjetili The Cure, Arctic Monkeys, Nick Cave and the Bad Seeds, Iggy & The Stooges, Kings of Leon, Queens Of The Stone Age, Alice in Chains, Jamiroquai, New Order, The Black Keys, Pixies, Foals, Placebo, Florence + The Machine, PJ Harvey, Suede i stotine drugih glazbenih imena.

Na svjetske pozornice upravo s INmusica otisnuli su se brojni domaći bendovi, koji su priliku za svirku na velikom festivalu dobili baš na Jarunu.

Jarun je zbog INmusica postao omiljeno okupljalište ljubitelja glazbe u zadnjem tjednu lipnja svake godine. Neki se više ni ne sjećaju kako je lipanj u Zagrebu izgledao prije INmusica, ali se dobro sjećaju zašto eventualno nisu bili na festivalu, tj. iz kojeg razloga su, nažalost, morali propustiti svog najdražeg izvođača. Unatoč ponekad lošem vremenu, publiku ništa nije zaustavilo da se dobro zabavi i uživo posluša svoje idole. Festival koji od samoga početka prati isključivo kvalitetnu rock glazbu čime zadovoljava veliku javnu potrebu u kulturi, Zagrebu je donio ne samo turističke rezultate, već je odgojio generacije i pokazao kako im je centar svjetskih pozornica upravo u samom dvorištu.

- 2010. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A -

 Zagreb, 230610.
Na Jarunu se od 21.-23.06. odrzava glazbeni spektakl T-Mobile INmusic festival na kojem ce nastupiti mnogobrojni izvodjaci kako iz zemlje tako i svijeta.
Danas se odrzava zadnji dan festivala.
Na fotografiji: The Flaming lips, publika.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Svi mi koji se svake godine borimo s kolegama tko će imati slobodan dan u tom periodu skupa s INmusicom prošli smo sve njegove promjene, vidjeli smo kako su se bendovi mijenjali, otkrivali smo nove glazbene idole i uvijek se vraćamo na Jarun. Zašto? Jer INmusic je dokaz da Hrvatska od jednostavnog dvodnevnog festivala može dobiti - i dobila je - svjetski priznati festival koji su prepoznali brojni legendarni bendovi, koji se već sami javljaju da bi došli u Zagreb početkom ljeta. Iza festivala su godine truda marljivog organizatora koji nastoji svake godine složiti line-up zanimljiv široj publici, a u isto vrijeme održava kvalitetan rock smjer i na tom se putu ne da smesti.

Ove godine na pozornici INmusica slušat ćemo The Killerse, Becka, Deftonese, Nick Mason's Saucerful of Secrets, The Lumineerse, Belle and Sebastiana i Rival Sons uz brojne druge bendove koje će festival tek najaviti. INmusic festival #15 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 22. do 24. lipnja 2020. U prodaji su trodnevne ulaznice za 15. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kuna (+ troškovi transakcije) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kuna. Kamperske ulaznice za INmusic #15 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kuna (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:17