GLAZBENA LEGENDA

VIDEO Johnny se vratio: Na YouTubeu objavljeno šest Štulićevih novih pjesama!

 CROPIX
Nakon 15 godina tišine nekadašnji frontmen Azre ponovo je zaplovio glazbenim vodama. Riječ je o obradama šest poznatih narodnih pjesama

Nekadašnji frontmen Azre i najpoznatiji hrvatski glazbeni buntovnik Branimir Johnny Štulić nakon 15 godina tišine ponovo je zaplovio glazbenim vodama. Naime, na Youtubeu se pojavilo njegovih novih šest pjesama koje su obrade poznatih narodnih pjesama: 'Emina', 'Što te nema', 'Danka', 'Pusti da ti leut svira', 'Ramo, Ramo' i 'Stojanke, bela Vranjanke'.

Prema pisanju srpskog Pressa, još nije poznato kada su pjesme nastale, gdje snimane te tko ih je objavio i zašto. Međutim, u autentičnost nije upitna jer se vrlo lako prepoznaje Štulićev glas.

Osim šest novih pjesama na istom se kanalu nalazi i 15-ak Štulićevih i Azrinih pjesama.

Legendarni hrvatski glazbenik od 1991. godine živi Nizozemskoj sa suprugom. Bavi se pisanjem posezije i prevođenjem grčkih klasika, a u rijetkim intervjuima koje je od tada davao za pojedine medije isticao je kako se više ne bavi glazbom.

Njegovi obožavatelji zadnji put su mogli uživati u njegovim novim pjesmama 1996. godine kada je za „Komunu" objavio dvostruki album „Anali", dok se godinu dana kasnije u srpskim trgovinama pojavio album „Blaze", sa 23 pjesme za koje Johnny do danas tvrdi da su bile objavljene bez njegovog odobrenja.

Zanimljivo je da su se i na albumu "Blaze" pojavile četiri obrade narodnih pjesama „Mito bekrijo", „Dimitrije sine Mitre", „Rožica sem bila" i „Vehni, vehni fiolica", a o obrade takve vrste Johnny je spominjao i 2001. godine kada je navodnom snimao novi materijal, pa je moguće da su i najnovije objavljene pjesme snimljene u to vrijeme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 03:08