GLAZBENO NATJECANJE

VIDEO Zadarsku Rivu uvrstili među najgore pobjednike Eurovizije: 'A tek Toto Cotugno...'

 YouTube

Dok se veselimo ulasku Nine Kraljić kao predstavnice Hrvatske u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije, Britanci se, potaknuti irskim komičarem Grahamom Nortonom, čude što to Australija radi u eurovizijskom izboru. "Što je sljedeće? Trebamo li dozvoliti Švedskoj da igra u Azijskom kupu?", komentirao je britanski Guardian.

Što se pak tiče glazbenog ukusa Eurosonga, Independent primjećuje da kao da postoji natjecanje u svojevrsnom paralenom svemiru u kojem standardna pravila glazbenog ukusa više ne vrijede. U normalnom svijetu, Lordijeva pjesma 'Hard Rock Hallelujah' bila bi gotovo univerzalno smatrana glupom, čudnom i zbunjujućom, prosuđuje Independent i dodaje kako je to pak u svijetu Eurovizije bila najbolja stvar koja se dogodila Finskoj.

U pokušaju da povuče crtu između apsolutno najgoreg i ostatka "očaravajuće bizarne ponude", Independent je odabrao svoje anti-favorite. U tom nizu najgorih pobjedničkih pjesama i izvođača, britanski portal ubrojio je i zadarsku Rivu, koja je osvojila eurovizijsko natjecanje 1989. godine s pjesmom 'Rock Me Baby'. "Znate kako je 80-ih svaki holivudski film neobjašnjivo bio smješten u 50-e godine? Pa, to je to, osim što nije dobro", glasi satirični komentar nastupa jedinog našeg pobjednika Eurosonga.

U neslavni izbor najgorih pobjednika uvrstili su i talijanskog predstavnika Tota Cutugna koji je 1990. ostao zapamćen po himničnoj pjesmi 'Insieme: 1992'. "Pjesmu koja je navodno trebala potaknuti nadu u mirnu budućnost i ujedinjenu Europu izveo je najdosadniji čovjek koji se ikada pojavio na Euroviziji", nesmiljen je Independent.

Popis deset najgorih pobjednika započeli su pjesmom 'Merci Cherie' Austrijanca Uda Jürgensa iz 1966. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:01