GOOD VIBRATIONS

VIDEO: ZVIJEZDE PROGRESIVNOG METALA MONUMENTS STIŽU U MOČVARU! Britanci će u Zagrebu promovirati novi album, a uz njih će nastupiti još četiri grupe

Monuments
 

Prvaci experimental/progressive metala, engleski Monuments, dolazi po prvi put u Zagreb i to na Good Vibrations u srijedu, 17. listopada u Močvaru.

Tom prilikom promovirat će novi album “Phronesis” koji je svjetlo dana ugledao početkom listopada. Bend Monuments oformljen je 2006. godine u Engleskoj, a utemeljili su ga bivši gitarist Fellsilenta John Browne i Josh Travis. Do sada su izbacili tri albuma za Century Media Records, a poznati su po žestokim i tehnički vrlo preciznim nastupima koji inače odlikuju ovaj žanr.

Podršku im pružaju danska četvorka VOLA, francuski progresivni metalci Kadinja te finski northkoraši Atlas, a nakon višegodišnje pauze u Zagreb se vraća domaća perjanica modern metala Kryn.

VOLA

VOLA je dansko-švedska rock četvorka nastala 2006. u Kopenhagenu koja kombinira progresivni rock 70-ih, metal, elektroniku i industrial zvuk s vrlo čistim vokalnim i uhu ugodnim vokalnim dionicama. U petak, 12. listopada izdat će svoj novi album „Applause of A Distant Crowd“ kojeg će promovirati ovom prilikom.

Atlas je peteročlani metalcore bend iz finskog grada Nokia, a svoju glazbu vole definirati kao „northcore“. Do sada su izdali jedan EP i dva singla, dok bi njihov prvi album prvijenac „Primitive“ svjetlo dana trebao ugledati u studenom.

Kadinja je peteročlani progressive modern metal bend osnovan 2013. u Parizu. Do sada su izdali jedan album, vrlo hvaljeni „Ascendancy“, a krajem ove godine trebao bi izaći njihov novi album u kojem najavljuju lagani stilski zaokret prema rocku koji se bazira na savršenoj tehničkoj izvedbi po kojoj je inače ovaj bend prepoznatljiv.

Kryn

Kryn su najznačajniji hrvatski modern metalci s velikom količinom obožavatelja kako u Lijepoj Našoj, tako i u regiji. Cijela priča započela je u Rijeci 2004. godine kad se bend zvao Downfall, a od 2008. zovu se Kryn. Njihov album „Scars Remind me“ naišao je na odlične kritike i kod publike i kod struke, a ovo će im biti treće pojavljivanje na Good Vibrationsu nakon višegodišnje pauze nastupanja u Zagrebu.

Ulaznice možete kupiti u Dirty Old Shopu ili online preko sustava Entrio po pretprodajnoj cijeni od 95 kuna odnosno 110 kuna na dan koncerta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:06