EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI

VIDEOINTERVJU: SAŠA ANTIĆ (TBF) KAO ALEJUANDRO BUENDIJA 'Divno je promatrati svijet kroz oči mojih sinova'

 

Saša Antić iz TBF-a u videointervjuu za Jutarnji razgovarao je sa Slavicom Parlov o ulozi svog alter ega, Alejuandra Buendije, u njegovom stvaralaštvu.

"Non-stop nešto radim i gomilu pjesama koje ne snimim s TBF-om, a drage su mi, snimim na taj način", kaže. Kao Buendija, Saša Antić surađuje s drugim glazbenicima u hip-hop zajednici iz koje je iznikao. "Ustvari, jako mi je bitan respekt u toj zajednici", otkriva za Jutarnji.

Saša Antić ispričao nam je da je inspiraciju za pjesmu 'Čepić' dobio pateći od išijasa. "Radio sam dosta na tome da vidim što će mi pomoći da funkcioniram u tim bolovima i na kraju sam skužio da mi je najbolja ta kombinacija - normabel, čepić i pivo. To je stanje blaženstva u kojem sam potpuno ravnodušan prema svim onim problemima koji me inače zaokupljaju, društvenim nepravdama i globalnim situacijama".

"Opet mislim da je danas društvo puno bolje nego prije", optimističan je Antić. Zalaže se za uvođenje građanskog odgoja kako bi se društvo pomaknulo na bolje.

U intervjuu za Jutarnji govorio je i o svom stavu prema religiji, umjetnosti (koju također vidi kao vrstu duhovnosti!), kapitalizmu, ali i o svom iskustvu oca dvojice malodobnih sinova.

"To je divna stvar, promatrati svijet kroz njihove oči. Stvarno imam sreću i privilegij da se bavim poslom u kojem mogu biti zaigran i pokušavam zadržati tu neku dječju energiju, a to mi je kroz tu dicu potencirano još više", kaže.

Pogledajte cijeli intervju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:18