NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ

ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVAL 'Bare i Majke' nastupit će pred publikom u foteljama

 Boris Kovačev / Cropix
Goran Bare i Majke će u finalu festivala odsvirati ekskluzivni unplugged koncert, više od sedam godina nakon sada već kultnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici

Glavni izvođači petog Zagreb International Blues Festivala ove su godine Goran Bare i Majke, koji po mnogima uistinu predstavljaju najbolji hrvatski blues band. Oni će tom prilikom odsvirati ekskluzivni unplugged koncert, više od sedam godina nakon sada već kultnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, koji je upravo nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji koncertni album i najbolji video program.

No, ovaj će nastup biti potpuno drugačiji od onih na kakve smo navikli kada je riječ o 'Majkama': po prvi puta u svojoj dugogodišnjoj karijeri, Bare i Majke će svirati na - sjedećem koncertu. Ulaznice za nastup 31. svibnja u dvorani Studentskom centra biti će podijeljene u tri kategorije, ovisno o udaljenosti sjedalice od pozornice.

Finalni dan festivala otvorit će svojim nastupima gitarist i kantautor iz Rovinja, Sanjin Banić Bane, koji je prošle godine predstavljao Hrvatsku u Memphisu na 30. International Blues Challengeu te austrijsko-mađarski duo Ripoff Raskolnikov (gitara) i Szabolcs Nagy (klavir).

Na proteklih četiri izdanja ovog festivala nastupili su Big Daddy Wilson, Zakya Hooker, Charlie Musselwhite, Mountain Man, Candye Kane i Greg Koch.

Utorak 27.5.2014. Hard Place – Tribute to Buha Day

Srijeda 28.5.2014. Sax! – Novi CRO blues Day

Četvrtak 29.5.2014. Bikers Beer Factory – Memphis Day

Četvrtak 29.5.2014. Blues in School

Petak 30.5.2014. Hard Place – AlbumPromo Day

Subota 31.5.2014. Dvorana SC – Final Day – GORAN BARE & MAJKE, Ripoff Raskolnikov & Szabolcs Nagy, Sanjin Banić Bane

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 09:17