STIGLI PODACI

Znamo koje su pjesme najemitiranije i koji izvođači vladaju našom scenom. Liste će vas iznenaditi!

Petar Grašo, Oliver Dragojević, Tony Cetinski
 Cropix
Prilikom analize prikupljenih podataka sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje obrađeno je gotovo 17 milijuna emitiranja

Na temelju službenih podataka koje donosi Udruga za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF), Hrvatska diskografska udruga (HDU) složila je popis od 50 najemitiranijih izvođača na domaćim radijskim i televizijskim postajama u 2019. godini.

Stručna služba ZAPRAF-a prilikom analize prikupljenih podataka sa 182 hrvatske radijske i televizijske postaje obradila je nevjerojatan broj od gotovo 17 milijuna emitiranja.

Podsjećamo, ukupan broj jedinstvenih korištenih snimaka u 2019. godini iznosi 454 628.

image
HDU
image
HDU

Najemitiranija domaća snimka bila je Petar Grašo – 'Voli me' sa 11.196 emitiranja, dok je najemitiranija inozemna snimka Calvin Harris, Rag’n’Bone Man – 'Giant' sa 8. 437 izvođenja.

image
Bruno Konjevic/Cropix

Kad je riječ o izvođačima čije su snimke zbirno najemitiranije u 2019. godini, na samom se čelu nalazi diskografski rekorder naših prostora, morski vuk koji je za života objavio čak 51 album – legendarni Oliver Dragojević. Da interesa za bogatu riznicu Oliverove glazbe ne nedostaje potvrđuje podatak i da su se u 2019. godini emitirale 403 Oliverove snimke i to preko 150.000 puta. Među njima one najpopularnije na radijskim i televizijskim postajama bile su 'Sreća', 'Moj lipi anđele', 'Cesarica', 'Samo s tobom sam upoznao ljubav', 'Pred tvojim vratima'.

image

Tom Dubravec

Na drugom se mjestu našao Tony Cetinski koji je prošle godine dobio i posebno priznanje HDU-a za čak 30 godina uspješne glazbene karijere pa ne iznenađuje podatak da su njegove pjesme poput 'Čekam te', 'General bez činova', 'Svaka tvoja laž', 'Kad žena zavoli' čest izbor glazbenih urednika radijskih postaja diljem Hrvatske. Prošle se godine u domaćem eteru moglo poslušati 149 Tonyjevih snimaka i to više od 110.000 puta.

image
Neja Markicevic/Cropix

Treće mjesto emitiranja, uz 141 snimku i više od 100.000 emitiranja, pripada Gibonniju, čiji novi album publika željno očekuje još od 2016. godine, kada je u suradnji s Oliverom izdan njegov posljednji uradak naziva 'Familija'. Veliku vrijednost njegovih pjesama potvrđuje njihova bezvremenost poput 'Sreće', dueta s Oliverom, zatim pjesama 'Onako, od oka', 'Činim pravu stvar', 'Bella figura, bella pitura' koje su se često mogle začuti na hrvatskim radijskim i televizijskim postajama.

image
Ranko Suvar/Cropix

Hrvatska diskografska udruga osnovana je s ciljem i zadaćom zastupanja i promicanja interesa hrvatske diskografske industrije, odnosno glazbene djelatnosti uopće, unapređivanja i promicanja zakonodavne djelatnosti na području autorskih i srodnih prava, kao i na drugim pravnim područjima koja izravno ili neizravno utječu na djelatnost diskografa ili njihovu djelatnost reguliraju. K tome, redovito i ažurno donosi različite top liste – tjedne, mjesečne, domaće, strane... Sastavila je i popis 50 domaćih izvođačica i izvođača čiji je ukupni katalog snimaka najviše puta emitiran u 2019. godini.

image
HDU
image
HDU
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:01