DUGOOČEKIVANI PRVIJENAC

JAN KINČL I REGIS KATTIE PREDSTAVLJAJU ALBUM 'IN PLAIN SIGHT' Sjajno jazz/deep/house izdanje potvrđuje: Autori su na tragu nečega uistinu zanimljivoga

 
 Sanjin Kastelan

Hvaljeni zagrebački DJ i producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie predstavit će svoj prvijenac "In Plain Sight" u zagrebačkom Pločniku (Međimurska ulica 21) u utorak 29. svibnja u 19 sati, na sam dan službenog izlaska albuma.

Nakon gotovo dva desetljeća rada na regionalnoj i lokalnoj techno/house sceni, DJ i producent Jan Kinčl sredinom 2016. započinje glazbenu suradnju s Regisom Kattiejem, francuskim jazz klavijaturistom s hrvatskim prebivalištem. Njihova suradnja je zanimljiva jer dolaze iz bitno različitih glazbenih sredina, a utjecaje vuku iz širokoga raspona žanrova kao što su house, jazz, klasična glazba, acid i techno. Kroz nastupe izrazito podložne improvizaciji istražuju glazbeni teritorij u kojemu se preklapaju i nadopunjuju, a baš zahvaljujući tome nastalo je sjajno jazz/deep house izdanje "In Plain Sight".

Novi studijski album moći će se od početka do kraja poslušati u zagrebačkom Pločniku, u utorak 29. svibnja, odmah po izlasku izdanja na domaćoj etiketi PDV, kad će se moći i kupiti u njihovu dućanu ploča.

"In Plain Sight" naginje prema organskoj strani house glazbe, a uz Jana Kinčla i Regisa Kattieja, na albumu gostuju i zagrebački basist Luka Veselinović iz Veselino Jazz Projecta kao i Mirsad Dalipi, bubnjar i perkusionist za bend Gipsy Groove. Album je najavljen singlom "Florette", a prati ga sjajan spot iz studija nagrađivanog redatelja Dalibora Barića, a objavljen je i kao singl u četiri verzije, s remiksevima koje potpisuju Andrej Lasić LaSeech, Matija Duić i Jan Kinčl.

Ukupno šest pjesama, od kojih su četiri studijski radovi, a dvije live snimke, već su do sad dobile potporu velikih imena diljem svijeta, među kojima su Laurent Garnier, Volcov, Alex Barck (Jazzanova), Claude Young, Rainer Trueby, DJ Nobu, Tony Humphries, Marcel Vogel, Kai Alcé, Lefto i mnogi drugi, što samo potvrđuje da su Jan i Regis na tragu nečega uistinu zanimljivoga.

Miks albuma potpisuje Igor Fabris, iskusan inženjer iz Avid studija, a za kompletan vizualni identitet zaslužna je Negra Nigoević.

"In Plain Sight" album službeno će biti objavljen 29. svibnja za PDV Records, a bit će dostupan u PDV online shopu, kao i na svim standardnim digitalnim servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:40