KEREKESH TEATAR

10. TJEDAN SMIJEHA Nevjerojatan broj produkcija, od rano ujutro do kasno u noć

Festival otvara dječja predstava “Bibi i Bubi” Kerekesh Teatra
 Kerekesh Teatar
 Dvadeset i jedna predstava izvest će se 51 put, od 8. do 15. ožujka. Predstave se daju od deset sati ujutro do kasno u noć

Varaždinski HNK i dvorane diljem susjednog Zagorja ugostit će jubilarni, 10. tjedan smijeha, manifestaciju u produkciji privatnog Kerekesh Teatra, a koja donosi upravo nevjerojatan broj produkcija.

Ako sam točno brojio, 21 predstava izvest će se 51 put, od 8. do 15. ožujka. Predstava ima i za odrasle i za djecu, a daju se od deset sati ujutro do kasno u noć. Većinom su to manje produkcije komercijalnog nadahnuća i festival zapravo afirmira privatno poduzetništvo u kulturi, kakvo uvijek valja poduprijeti.

Luda kuća

Festival otvara 8. ožujka u varaždinskom HNK dječja predstava “Bibi i Bubi” Kerekesh Teatra, od 18 i 21 sat igra monodrama “Ja, tata” zagrebačkih teatara Exit i Teatroman, a u 22 sata u kazališnom klubu Mada Peršić zaigrat će monodramu “Jelinek vs. Jelinek”. Sljedeći dan cijeli je posvećen uspješnom privatnom kazalištu Luda kuća, od 10 i 11.30 sati daje se njihova predstava “Traži se Bullhit”, a od 18 i 20.30 sati igra njihova predstava “Samo preko njega mrtvog”.

Brodolomke

Idući dan, 10. ožujka, gostuje u varaždinskom HNK izvrsna predstava “Brodolomke”, u produkciji zagrebačkog Kazališta Moruzgva i Ludens teatra iz Koprivnice. Igrat će i Tarik Filipović svoju monodramu “Ćiro”, još mnoštvo produkciji Kerekesh Teatra, tu je i Miro Gavran i Hit teatar iz Zagreba, a mnoge reprize, osim dakle u Varaždinu, igraju u Petrijancu, Donjem Knegincu, Vinici, Ljubešćici, Hrastovskom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:42