U ŽENSKOJ INAČICI

FOTO: NAJLJEPŠI HAMLET U HRVATSKOJ Pogledajte što je Bari Goddard snimio ovih dana

Prvi ženski Hamlet u Hrvatskoj, kojeg na dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac igra Helen Millar, do sada je oduševio tisuće gledatelja. Fotografije s predstave snimio je svestrani britanski umjetnik Bari Goddard, čija je izložba dio festivala Midsummer Scene.
 Bari Goddard

Najljepši Hamlet u Hrvatskoj ovog ljeta s nama je još nekoliko dana, a dubrovačka tvrđava Lovrijenac kao da je građena za Shakespearea. Prvi ženski Hamlet u Hrvatskoj kojeg igra Helen Millar do sada je oduševio više od dvije tisuće gledatelja. Brojni su europski i hrvatski mediji izvještavali o izvedbi koja pomiče granice, propitkuje današnje vrijeme smješteno u Shakespeareovo doba.

Svestrani britanski umjetnik Bari Goddard čija je izložba dio festivala Midsummer Scene snimio je ovih dana fotografije na predstavi Hamlet, koje vas pozivaju da pogledate ovu jedinstvenu Shakespeareovu tragediju koja na Lovrijencu igra još svega nekoliko večeri od 21.30 sati, zaključno s četvrkom 7. srpnja.

Ukoliko ste u prilici, ne propustite posljednje izvedbe ovogodišnjeg Festivala koji je odličnim suradnjama najavio nova izdanja. Uz izložbu Bari Goddarda, u sjećanju će ostati i suradnja s Domom Marina Držića. Naime, glumci iz Midsummer Scene festivala izveli su dramsko čitanje prizora iz 'Dunda Maroja' na engleskom jeziku te tako najavili 2017. godinu i obilježavanje 450.-e obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

"Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim Festivalom. Treća godina i nove suradnje pokazali su kako Festival sadržajno raste. Pred nama su novi izazovi kojima ćemo pokazati kako jedan hrvatski kulturni proizvod može biti itekako atraktivan i stranim gostima te biti mogući izvozni kulturni proizvod!", izjavile su producentice Jelena Maržić i Darija Mikulandra Žanetić te dodale: "Sjajan ansambl oduševio nas je sve. Već za nekoliko dana očekujemo vijesti naših inozemnih partnera koji će dodatno obogatiti hrvatsku kulturu!"

Midsummer Scene festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London. Partneri Festivala su HEP, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik, Hoteli Maestral i Dubrovačko neretvanska županija.

Ulaznice za Midsummer Scene festival koji traje do 7. srpnja mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, u glavnom uredu TZ Dubrovnik na Pilama i Luži, te na blagajni na Lovrijencu sat vremena prije početka predstave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:29