NOVA SCENA

Glazbenim spektaklom otvoren Klub Kazališta Komedija u Zagrebu, mjesto susreta glazbe i teatra

Ivan Leo Lemo, Marko Torjanac.

 Ronald Gorsic/Cropix
Klub je zamišljen kao mjesto druženja, ali i spoja ugodnih glazbenih večeri sa autorskim projektima članova Komedije

Prigodnim glazbenim nastupima članovi ansambla Gradskog kazališta Komedije u ponedjeljak su inaugurirali pozornicu Kluba Kazališta Komedija u Cesarčevoj ulici kao svoju drugu scenu programski osmišljenu kao mjesto susreta i druženja koje prelazi granice glazbe i kazališta.

Nekadašnji Jazz & Cabaret klub Kontesa, pod upravom novog ravnatelja Miljenka Puljića preimenovan u Klub Kazališta Komedija i od sada ponovo otvoren za javnost, po njegovim je riječima zamišljen s novim predznakom: kao druga scena i istinski klub toga kazališta na Kaptolu, gdje će Komedijini umjetnici dobiti priliku realizirati svoje autorske projekte, nastupati u komadima prikladnijima za manju scenu, te ugošćavati svoje prijatelje i kolege, a sve u opuštenoj atmosferi osmišljenoj po uzoru na klubove kabaretskog tipa drugdje u svijetu.

Redateljica Nina Kleflin, Komedijina kućna dramaturginja, pojasnila je kako je klub zamišljen kao posebno mjesto, repertoarni spoj mjuzikla, dramskog kazališta, stand-upa, kabareta, pa i knjige.

Tako će se utorkom, kako je rekla, tu održavati književne večeri i promocije knjiga, prva od kojih je najavljena već za utorak, 30. studenoga, kada će mlada glazbenica Mia Dimšić predstaviti svoju knjigu "Cesta do sna" o svojem uspjehu i putu od Osijeka do osam nagrada Porin, a tom će prilikom izvesti unplugged verzije nekih od svojih najvećih hitova.

Neven Kepeski iz nakladničke kuće Media bar najavio je 14. prosinca promociju biografije Arsena Dedića iz pera Zlatka Galla, a Hrvoje Rupčić 7. prosinca u Klubu Kazališta Komedija promovirat će svoju knjigu "U zemlji plemenitih ljudi".

Klub je prije službene inauguracije premijerom svojeg autorskog projekta, koncertne predstave "Cvit samoće", prije dva tjedna 'otvorila' Nera Stipičević, a Kleflin je najavila i sljedeća dva premijerna naslova nove scene, koje su predstavili redatelji Marko Torjanac i Ivan Leo Lemo.

Torjanac režira predstavu "Korak po korak", "komad brzog tempa i brzog ritma, vrlo pitak i nimalo plitak" po tekstu britanskog dramatičara Petera Quiltera čija će premijera biti 20. prosinca, a Ivan Leo Lemo 22. siječnja 2022. postavlja kabaret prošaran songovima i džinglovima, parafrazu pandemijske i potresne stvarnosti posvećenu Zagrepčankama i Zagrepčanima stradalima u potresu, po redateljevim riječima opisano kao "žanrovsko transponiranje tragedije zagrebačkog potresa u komediju".

Glumac Adam Končić najavio je 18. siječnja 2022. promociju romana Rozi Kugli "Tragovi u vremenu", svoju predstavu "Šund naš svagdašnji", koja se od 9. prosinca 'seli' iz Male dvorane Lisinski u Klub Kazališta Komedija, kabaretski nastup uz pijanista Olivera Beloševića 29. i 30. prosinca, te premijeru svojeg autorskog projekta radnog naslova "Kaj je ljubav" koncem ožujka iduće godine.

Okupljenim članovima Komedijinih ansambala te uzvanicima, prijateljima kazališta, obratio se i glumac Damir Lončar, savjetnik za dramu, koji je naglasio kako je upravo na dan 29. studenoga 1950. premijerom "Zemlje smješka" na Kaptolu inaugurirano Kazalište Komedija.

Goste su cjelovečernjim programom zabavljali članovi Komedijina ansambla Renata Sabljak, Danijela Pintarić, Vlatka Burić Dujmović, Ervin Baučić, Adalbert Turner, Filip Hozjak, Zorica Antonić, Darko Domitrović i Sandra Bagarić, a izvođače su pratili članovi orkestra Komedije, pijanisti Berislav Arlavi i Berislav Antica.

image

Renata Sabljak, Ervin Baučić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Miljenko Puljić, Ivona Kundert, Tea Šimić, Zlatko Mateša

Ronald Gorsic/Cropix
image

Mila Elegović

Ronald Gorsic/Cropix
image

Ivona Kundert, Tea Šimić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Danijela Pintarić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Danijela Pintarić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Marko Torjanac, Boris Štefančić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Dea Presečki, Fabijan Pavo Medvešek, Ivan Magud

Ronald Gorsic/Cropix
image

Vlatka Burić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Tea Šimić, Adam Končić, Ivona Kundert

Ronald Gorsic/Cropix
image

Sandra Bagarić, Ivan Leo Lemo, Danijela Pintarić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Nina Kleflin, Miljenko Puljić, Damir Lončar

Ronald Gorsic/Cropix
image

Danijela Pintarić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Danijela Pintarić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Filip Juričić

Ronald Gorsic/Cropix
image

Ivan Leo Lemo

Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:30