VELIKI GLUMAC

GLUMAČKA LEGENDA SE BORI ZA ŽIVOT Bora Todorović nakon operacije pao u komu

 CROPIX

Srpski glumac Bora Todorović (84) nalazi se u kritičnom stanju u Kliničkom centru Srbije.

Kako saznaje Blic, poznati glumac je nedavno operirao slijepo crijevo, a u procesu oporavka mu je pozlilo i trenutno se nalazi u komi.

- Operacija slijepog crijeva je prošla sasvim u redu, ali on se nekoliko dana kasnije požalio na bolove i odjednom mu je pozlilo. Doktori su ga operirali i utvrdili da je imao moždani udar, rekao je za Blic izvor iz Kliničkog centra. Srbije. Tijekom jučerašnjeg dana Bora Todorović se nije budio iz kome.

Inače, prije operacije slijepog crijeva ovaj vrsni glumac je viđen na javnim manifestacijama gdje ništa nije upućivalo na to da ima zdravstvenih problema. Tako je početkom prošlog mjeseca prisustvovao promociji knjige Bože Koprivice, kada je, kao i uvijek, ćaskao sa svojim prijateljima, a teme su bile umjetnost i nogomet. Također, početkom svibnja Bora je postao djed i nije skrivao radost zbog činjenice da je njegov sin postao otac. Kada je profesija u pitanju, Todorović se posljednjih godina povukao s filmske i kazališne scene, a u medijima se rijetko pojavljivao.

- Što se tiče glume, prestao sam. Ne mogu više. Dosta je. Ne da ne mogu fizički i mentalno, nego mi je, iskreno da vam kažem, dosadilo. Dugo sam u tom poslu i vidim da neki lijep život prolazi pored mene. Ovako sam samo fokusiran na to. A tu sam neki put zadovoljan, neki put nezadovoljan… A nije ni pristojno više. Dosta je bilo, i previše. Nemam neki naročiti motiv, izjavio je Bora Todorović prije nepune dvije godine.

Na filmu je ostvario veliki broj značajnih uloga, prepoznatljivim po njegovom ozbiljnom izrazu lica čak i kada su u pitanju komedije. Mnoge replike likova koje je igrao danas su prepoznatljive i često se citiraju. Igrao je u vrlo različitim ulogama, od odličnog lika u „Maratonci trče počasni krug“; komičnog lopova i prevaranta koji preživljava ratne godine u „Balkan ekspresu“ do vođe „romske mafije“ u „Domu za vješanje“ i lika Luke Labana u „Profesionalcu“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:14