JA BUKA

KAKO STVARI FUNKCIONIRAJU! Kazalište Trešnja na međunarodnom festivalu u Ankari

Ideja ovog projekta jest u svakom djetetu probuditi malog Da Vincija

Predstava "JA BUKA" u režiji Radovana Ruždjaka prošla je selekciju i pozvana je na 10. međunarodni dječji festival "Little ladies, little gentelmen" koji se održava u Ankari od 24. do 29. travnja, gdje će biti izvedene čak četiri izvedbe ove predstave.

Ideja ovog projekta jest u svakom djetetu (i to u veoma ranoj dobi) i posjetitelju u publici probuditi malo Da Vincija - u smislu potrebe za promišljanjem kako funkcioniraju mehanizmi koje nas okružuju. U današnje vrijeme kada već trogodišnjaci koriste svu moguću tehniku (mobitele, računala, DVD uređaje, tablete), postavljamo si pitanje: mijenja li nas tehnika koja nepovratno i svakodnevno napreduje toliko da će nove generacije posve izgubiti potrebu za propitkivanjem i istraživanjem?

Ovom predstavom, koja će metaforički prikazivati i evoluciju čovjeka općenito i evoluciju svijesti današnjeg homo sapiensa, želi se potaknuti kritičko mišljenje i postaviti pitanja: kako nastaje? Kako funkcionira? Što će se dogoditi ako? Predstavom se dokazuje da napretkom tehnologije ona i dalje ostaje u funkciji čovjeka jer ona, koliko god savršena bila, nema mogućnost razmišljanja. Razum ima čovjek koji upravlja - a da bismo i dalje bili vrsta koja napreduje moramo sačuvati potrebu za propitkivanjem.

U predstavi igraju Petar Banda i Matija Kačan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:33