POLITIKA NA SCENI

KAZALIŠNO KADROVIRANJE Lokalni političari odbili prijedlog Kazališnog vijeća ZKM-a da se glumac Danijel Ljuboja imenuje ravnateljem

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2018. u 13:09

zagreb, 240206
rtl televizija, jadran film studio 5
snimanje emisije
Dragan Matić / CROPIX

Danijel Ljuboja

ZAGREB -  Skupština Grada Zagreba odbila je na sjednici u ponedjeljak prijedlog Kazališnog vijeća Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) da se na mjesto ravnatelja toga kazališta na mandat od četiri godine imenuje glumac ZKM-a Danijel Ljuboja.

 

Skupština je prijedlog odbila s 20 glasova protiv, 12 za i pet suzdržanih, a prijedlog Kazališnog vijeća ZKM-a prethodno je na svojoj sjednici u ponedjeljak odbio i Odbor za kulturu Gradske skupštine Grada Zagreba.

 

"Odbor za kulturu na 7. sjednici, 19. veljače 2018., razmotrio je Prijedlog za imenovanje ravnatelja Zagrebačkog kazališta mladih, što ga je podnijelo Kazališno vijeće Zagrebačkog kazališta mladih. Nakon rasprave Odbor uz glasove (1 'za', 2 'protiv' i 1 'suzdržan') nije prihvatio navedeni Prijedlog", ističe se u izvješću Odbora za kulturu objavljenom na mrežnim stranicama zagrebačke gradske Skupštine.

 

Kazališno vijeće ZKM-a donijelo je odluku da se na mjesto ravnatelja imenuje kandidata Danijela Ljuboju ocijenivši njegov program boljim od onoga protukandidatkinje Snježane Abramović Milković, aktualne ravnateljice toga teatra.

 

U obrazloženju su među ostalim istaknuli kako je Ljuboja pokazao da dubinski poznaje ZKM u svim njegovim segmentima, da ima pregled nad trenutnom situacijom u kazalištu, te da zna što bi trebalo napraviti da se ZKM razvija prema svom punom potencijalu.

 

U postupku davanja mišljenja, prijedlog je razmotrio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te se očitovao negativno. Ljuboju nije podržao ni  Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, koji ga je na svojoj sjednici 8. veljače jednoglasno odbio, te predložio Gradskoj skupštini Grada Zagreba da ne prihvati navedeni Prijedlog Kazališnog vijeća.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo