PREMIJERA 'BAKHE'

KAZALIŠTE ULYSESS Rade Šerbedžija koncertom otvara ovogodišnje izdanje, a već sljedeći dan sviraju Miroslav Tadić i braća Teofilović

Zagreb, 260618. Novinarski dom.
Perkovceva.
Predstavljanje novog programa 18. sezone kazalista Ulysses. Na konferenciji su govorili osnivac kazalista Rade Serbedzija, umjetnicka voditeljica Ulyssesa Lenka Udovicki te producent kazalista Ulysses Dusko Ljustina. Na fotografiji:Lenka Udovicki.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Rade Šerbedžija i Lenka Udovički

Srpanj i kolovoz na Malom Brijunu donose deset predstava i tri koncerta, najavljeno je jučer na predstavljanju 17. izdanja Kazališta Ulysses. Program koji se održava na Malom i Velikom Brijunu počinje 13. srpnja, a završava 28. kolovoza. Jaki adut ovogodišnjeg izdanja je premijera predstave "Bakhe" u režiji Lenke Udovički 27. srpnja, a u planu je još osam izvedbi do 4. kolovoza.

Kazalište počinje koncertom Rade Šerbedžije, Zapadnog kolodvora i prijatelja, koji će održati na tvrđavi Minor, a već sutradan na istom mjestu koncert imaju Miroslav Tadić i braća Teofilović. Na tvrđavi Minor održava se većina programa - iznimka su jedino predstave "Glumac... je glumac... Je glumac" Zijaha Sokolovića koja će igrati u Ljetnom kinu, gdje će još igrati njegova predstava "K'o bajagi, donijela me roda" te "Dobri čovjek iz Sečuana", u kojem su mentor studentima bili Lenka Udovički i Rade Šerbedžija. Osim toga, u Etnografskom muzeju na Velikom Brijunu igrat će predstava "Pečat" Borne Vujčića, u režiji Lea Anastazija Fleger.

- Kao čovjek koji se bavi kazalištem, glumom, režijom, osjećam se da izvršavam svoju obvezu, građansku dužnost prema ovoj zemlji. Mislim da smo uspjeli stvoriti ozbiljan teatar - to ne svjedočim samo ja, svojim iskustvom, nego i naši najbolji kazalištarci, koji dolaze na festival - rekao je Rade Šerbedžija, utemeljitelj festivala.

Publika će još moći pogledati predstavu "Rollercoaster" u režiji Katarine Đurđević te predstave koje je režirala Lenka Udovički "Antigona - 2000 godina kasnije" i "Kraj Lear". Tu je i "Dobri čovjek iz Sečuana", gdje je sa Šerbedžijom mentor studentima glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, te autorski projekt "Shakespeare ljetne noći", kojeg potpisuje sa Željkom Udovičić Pleštinom, Nigelom Osborneom i Radom Šerbedžijom.

- Ta predstava ima specifičan spoj s prirodom i ona je jedno posebno putovanje kroz čitav otok - istaknula je Udovički.

Kazalište svoj rad završava predstavom "Ciganin, ali najljepši" zagrebačkom HNK.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo