VODVILJ U REMETINCU

'KOKOŠKA' Publika postavljena na stražnji dio pozornice zajedno s glumcima može čuti svaki uzdah, vidjeti svaku suzu, grašku znoja...

Filip Lazov, Irena Ivanišević Komunjer i Nikola Vrabec
 

Nakon odličnog prijema premijerne publike, u pripremi je još jedna izvedba 'Kokoške' koja će se održati u petak 23. studenog u Centru za kulturu Novi Zagreb.

Radi se o vodvilju iz pera ruskog dramskog pisca Nikolaja Koljade, koji je za naše prostore adaptirao Tomislav M. Čeleketić, voditelj kazališnog odjela udruge Backstage koji se prvenstveno fokusira na mjuzikle i autorske predstave.

Specifičnost predstave je u tome da je publika postavljena na stražnji dio pozornice zajedno s glumcima, tako da može čuti svaki uzdah, vidjeti svaku suzu, grašku znoja i doista osjetiti, ili se čak poistovjetiti, sa emocijama glumaca i likova na sceni. S druge strane, glumci prate reakcije i samim tim, potrebe publike. Prigodno, jedna od posjetiteljica napisala je u knjizi dojmova: "Ako već plačeš, plači od smijeha!"

Irena Ivanišević Komunjer

'Kokoška - inženjer ljudskih duša i tuđih muževa' je priča o običnim ljudima i njihovim običnim životima u kojim pokušavaju živjeti svoje neobične snove, kako sumira Tomislav M. Čeleketić.

U pitanju je preplitanje scenskog i stvarnog života nekoliko posvećenih kazalištaraca: pridošlice None (Irena Ivanišević Komunjer), koja dobija uloge i mjesto u kazalištu, ali i u srcima svojih šefova, Aleksandra (Nikola Vrabec), glavnog redatelja, koji se neizmjerno zaljubio u nju; Aleksandrovog partnera Dejana (Tomislav M. Čeleketić), glumca, koji se sada mora boriti za ljubav; administratora kazališta Nikole (Filip Lazov), spremnog da ostavi ženu i djecu zbog None; i naravno, glavne kokoške, prvakinje njihovog kazališta Anje (Ivana Kačić), Nikoline supruge. Nakon što Nona ugrozi njihove veze i statuse u kazalištu, Anja i Dejan dolaze spremni da je spakiraju i pošalju na prvi vlak - što dalje! Naravno, nije to tako lako...

Tomislav M. Čeleketić i Ivana Kačić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:20