SEZONA LJUBAVI I MRŽNJE

KULTURNA SENZACIJA U DUBROVNIKU U sklopu festivala Midsummer Scene na Lovrjencu će se izvesti Shakespeareova 'Romeo i Julija' u originalu

    AUTOR:
    • Jutarnji list

  • OBJAVLJENO:
  • 13.04.2019. u 08:55

 

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti predstava 'Romeo i Julija'. Ta će se najglasovitija ljubavna priča na svijetu prvi puta na Lovrjencu čuti na engleskom jeziku. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

 

Sean Aita, koji prvi puta režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već tridesetak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište u čiji je glavni repertoar bila uvrštena velika festivalska uspješnica Midsummer Scene-a iz 2016.-e godine, predstava 'Na Tri kralja'.

Imat će trinaest izvedbi

Ove godine iskusni devetočlani ansambl predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo. Ovaj mladi glumački dvojac nedavno je diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi i upravo će im Dubrovnik obilježiti početak karijere. Ostale uloge u predstavi igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Hrvat Filip Krenus.

 

Izvedbe ove rane Shakespeareove tragedije saživjet će s prostorom tvrđave Lovrjenac uz pomoć kostimografkinje i scenografkinje Maire Vazeou koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture, dok će dizajn svjetla kreirati Aleksandar Mondecar.

 

Festival Midsummer Scene počinje 21. lipnja i traje do 7. srpnja. Osim nove premijere Romea i Julije koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, tu su i druga događanja poput koncerta, cabareta, gostovanja, i Držića na engleskom jeziku. Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo