NESTRPLJIVO SE OČEKUJE

MEDITERANSKA 'GOROPADNICA' Šibenska premijera Brešanovih 'Velikih manevara u tijesnim ulicama'

 Nikša Stipaničev / Cropix
Poznati redatelj Vinko Brešan, podrijetlom Šibenčanin, predstavu radi po očevu tekstu, prvom koji je smješten u Šibenik

ŠIBENIK - Hrvatsko narodno kazalište Šibenik u petak, 21. veljače premijerno će izvesti predstavu "Veliki manevri u tijesnim ulicama" s potpisom dvojice Brešana, književnika Ive Brešana i redatelja Vinka, najavljeno je danas na konferenciji za medije u šibenskom kazalištu.

Poznati redatelj Vinko Brešan, podrijetlom Šibenčanin, predstavu radi po očevu tekstu, prvom koji je smješten u Šibenik. Vinko Brešan danas je istaknuo da je njegov otac tekst napisao po narudžbi pokojnog redatelja Marina Carića.

Carić je, nastavio je redatelj, naručio mediteransku verziju "Ukroćene goropadnice", a Brešan je napisao tekst kojim Šibenik vraća u 20-e godine prošlog stoljeća.

Vinko Brešan ilustrirao je kako je u vrijeme kada se radnja događa Šibenik bio bliži New Yorku nego što je to danas.

Ravnateljica HNK Šibenik Nera Gojanović Kljajić dodala je kako vjeruje da će predstava izazvati veliko zanimanje, što je potkrijepila s već dogovorenim gostovanjima u Virovitici, Puli, Zagrebu, Splitu…

U predstavi glume Marija Škaričić i Branimir Vidić

U predstavi glume Marija Škaričić, Ivan Brkić, Branimir Vidić, Marinko Prga, ali i šibenske snage Franka Klarić, Jakov Bilić i Mate Gulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:13