JEDINSTVENI DOGAĐAJ

NE PROPUSTITE GENIJALAN PROJEKT HNK U VAŠEM KVARTU Zagrepčani će moći uživati u mini spektaklima na otvorenom u izvedbi solista Opere

Lana Kos
 PROMO

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Zagrepčankama i Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere.

Od ponedjeljka, 4. svibnja, HNK u Zagrebu obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija. Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su, otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će ovaj put gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama te na društvenim mrežama.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka Ljubomira Puškarića.

Stoga pozivamo građanke i građane Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

PROGRAM HNK U VAŠEM KVARTU

* 4. svibnja u 20 sati

Zrinjevac, paviljon

Lana Kos, sopran

Ljubomir Puškarić, bariton

Nina Cossetto, klavir

* 6. svibnja u 20 sati

Travno, Mamutica

plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)

Ivana Lazar, sopran

Ozren Bilušić, bas bariton

Nina Cossetto, klavir

* 9. svibnja u 20 sati

Martićeva 14 D kod Bookse

Valentina Fijačko Kobić, sopran

Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran

Helena Borović, klavir

* 13. svibnja u 20 sati

Vrbani, park kod shopping centra Point

Rudeška cesta 169 A

Ivana Lazar, sopran

Davor Radić, bariton

Vjekoslav Babić, klavir

* 16. svibnja u 20 sati

Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva

Republike Austrije 20

Tamara Franetović-Felbinger, sopran

Stjepan Franetović, tenor

Vjekoslav Babić, klavir

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 16:56