U BOLNICI DUBRAVA

Od posljedica koronavirusa preminula istaknuta kazališta i filmska glumica Đurđa Ivezić

Đurđa Ivezić
 Screenshot YT
Čitav glumački vijek je provela u kazalištu Komedija, a njen glas smo slušali u crtićima Obitelj Kremenko, Štrumpfovi i drugima

Istaknuta hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Đurđa Ivezić umrla je u petak u Zagrebu u 84. godini života.

"Sa žaljenjem smo primili vijest da je u 84. godini života od posljedica koronavirusa u zagrebačkoj Novoj bolnici preminula hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica, dugogodišnja članica Kazališta Komedija Đurđa Ivezić", stoji u objavi Kazališta Komedija.

Dodaju kako je njen cijeli glumački vijek obilježen kroz uloge u njenom matičnom kazalištu, Komediji, gdje je briljirala u predstavama poput Dunda Maroja, OKaj, Guslač na krovu, Jalta Jalta, Priča sa zapadne strane i brojnim drugima.

Istaknula se i u televizijskim ulogama u Smogovcima, Vrijeme ratno i poratno, Ljubav na bračni način te u filmskim ulogama Alme Novak u H8 te Anne u Čoviku od Svita.

Ivezić je također i dala glas u animiranim filmovima poput Calimera, Betty Kremenko u Obitelji Kremenko, Štrumpfovima, kao bakica u Silvestrovim i Čičijevim tajnama te Letećim medvjedićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2022 05:58