DALIJA I IRIS

POLITIČKE IGRE U FRIZERSKOM SALONU Praizvedba predstave 'Idi pa vidi' u Centru za kulturu Trešnjevka

Centar za kulturu Trešnjevka otvara svoja vrata praizvedbi predstave „Idi pa vidi“ 3. ožujka s početkom u 19.30 sati, dok se premijerno predstava izvodi 4. ožujka u 19.30 sati. Redatelj predstave je Damir Mađarić, tekst potpisuje Ladislav Prežigalo, a glume Mia Krajcar i Marija Kolb.

Kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskom salonu koji je upravo doživio ovrhu ispričati će vlasnica salona, njezina djelatnica Iris te još niz lica iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo.

Farsično-komediografski tekst Ladislava Prežigala "Idi pa vidi" govori o Hrvatskoj danas kroz prizmu dviju djelatnica istoimenog frizerskog salona.

Dalija i Iris profesionalne frizerke u naponu životnih stremljenja bivaju ovrhovljene. Osiromašene manje svojom , a više krivnjom sistema u koji su uronjene rođenjem odlučuju okrenuti novu stranicu i krenuti iz početka.

Tu kreće priča u kojoj ćemo ih vidjeti kao vedre heroine u borbi za vlastitu egzistenciju. No u ovoj vrsti uslužne djelatnosti sve je jednostavno, bez klijenata nema egzistencije - rekao je o predstavi redatelj Damir Mađarić.

Repriza je 18. ožujka u 19.30 u CeKaTe teatru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:24