BRIJUNI

Premijeru ‘Oluje’ nije zaustavila ni prava oluja

Brijuni, 230710.Premijernom predstavom "Oluja" Williama Shakespearea Kazaliste Ulysses zapocelo je svoju desetu sezonu. Predstavu je prekinula kisa ali je zatim nastavljena te je uz ponovnu balagu kisicu ipak odigrana do kraja. Na slici su detalji predstave.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX
Debitantsku ulogu odigrala je Nina Šerbedžija, kći Rade Šerbedžije, u ulozi Mirande

BRIJUNI - Kiša, grmljavina i prijeteće nevrijeme nisu uspjeli u petak navečer na Malom Brijunu i čarobnoj tvrđavi Minor pokvariti Shakespeareovu “Oluju”, premijernu izvedbu 10. sezone Theatra Ulysses. “Oluja”, ona na daskama, iako dasaka u Trđavi Minor nema, koje život znače, bila je ipak jača od prirodne oluje i još se jednom pokazalo kako glumci i kazalište uz divnu publiku, naravno, mogu biti jači od svih nedaća, pa i onih prirodnih i nepredvidivih.

- Nema puno mjesta na svijetu na kojima publika i pokisla izdrži do kraja predstave.

Ulysses, Mali Brijun i tvrđava Minor takvo mjesto zasigurno jesu jer pored svega bili ste fantastični i božanstveni, na čemu vam od srca zahvaljujem - rekao je nakon posljednjeg naklona osnivač Ulyssesa i Prospero u ovoj izvedbi “Oluje” Rade Šerbedžija, ispričavajući se publici, a okupilo ih se oko 500, na nenadanoj kiši.

Predstavu je na scenu Ulyssesa postavila Lenka Udovički. “Oluju” u kojoj je debitantsku ulogu odigrala i Nina Šerbedžija u ulozi Mirande, odgledali su i Mišo Broz, njegova kći Saša, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, glumica Iva Visković, glazbenik Urban, Goranka Vrus, Jagoda Buić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:34