SIMULTANI PRIJEVOD

'Priča o oblaku' zagrebačke Male scene na festivalu u Kini

ZAGREB - Predstava "Priča o oblaku" zagrebačkog kazališta Mala scena gostovat će na International Children Drama's Weeku 2018 u kineskom Xi'anu, gdje će 16. rujna imati čak dvije izvedbe praćene radionicama za roditelje i djecu.

Festival International Children Drama's Week dio je The 5th Silk Road International Festivala, kao i inicijative '16+1' u kojoj djeluje 16 zemalja jugoistočne Europe i Kina, a koje je i Hrvatska od samih početaka aktivna članica, te se tijekom protekle dvije godine kineskoj publici predstavila s nizom projekata, priopćeno je iz Male scene.

Tako je Mala scena u sklopu inicijative '16+1' s "Pričom o oblaku" gostovala u Shenzhenu i Chongqingu, dok je predstava "Iglica" izvedena u Changsi, Xi'anu, Jinanu i Pekingu.

"Priča o oblaku" Roberta Frabettija i Ivice Šimića najstarija je predstava toga kazališta iz ciklusa "Priča o…". Režirao ju je 2002. godine Ivica Šimić, scenografiju je osmislila kiparica Dunja Niemčić, a oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor.

Predstava je dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj 2003. godine, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija "Oblaka" dobila je priznanje na Zagrebačkom salonu. Do sad je gostovala na festivalima u Turskoj, Irskoj, Litvi i Egiptu.

Na festivalu u Xi'anu, "Priča o oblaku" bit će izvedena 16. rujna i to dva puta, igrat će se na engleskom jeziku uz simultani prijevod na kineski, a nakon svake izvedbe održat će se radionica s roditeljima i djecom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:47