NOVA PREMIJERA U MALOJ SCENI

'MRAK ČUDAK' Čarobni teatar sjena u predstavi za najmlađe

 press

Edukativno-zabavna predstava za najmlađe 'Mrak čudak' u produkciji umjetničke organizacije Točke na i doživjet će svoju zagrebačku premijeru 9. studenog u 19 sati na kazališnim daskama Male scene. Inicijativa za ovu predstavu stigla je od glumice Antonije Šašo Brkanić, a tekst je po motivima istoimene priče Feride Duraković adaptirala Kristina Kegljen. Produkcije se uhvatila iskusna Iva Srnec, ujedno i ravnateljica kazališta, uz pomoć glumaca i cijelog autorskog tima.

Osmišljen kao neobičan teatar sjena, 'Mrak čudak' limače i limačice upoznaje s tim rijetko viđenim kazališnim medijem i svom čarolijom koju on sa sobom donosi. Interaktivnom igrom svjetla i sjene, te dinamičnim izmjenama songova i igranih dijelova, djeci se nastoji probuditi empatija i upoznati ih s bogatstvom koje nam druga bića mogu donijeti.

Dječji strah od mraka na pozornici će istjerati zaigrani glumački kvartet - Davor Kovač, Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Mladen Klarić - uz inspirativnu režiju Silvija Vadle, glazbenu pozadinu Mladena Klarića i Amira Sinanovića te scenografsko-likovne kulise Irene Kraljić i Marka Delića. U teatru sjena koji govori o prihvaćanju različitosti, traženju svog mjesta pod suncem i pobjedi ljubavi nad svim mrakovima svijeta jednako mogu uživati i klinci i njihovi roditelji, ističe se u najavi.

Budući da je ova predstava najjača karika jedinstvene kampanje 'Okolo naokolo', kojoj je cilj oživjeti kazališni život u svim dijelovima Hrvatske, osobito onima gdje ga zasad nema, potkraj rujna izvedena je u Glini, što je bila prva profesionalna premijera u tom gradiću nakon Drugog svjetskog rata. Nakon zagrebačke premijere i posebne izvedbe u povodu Noći kazališta, kazališna karavana 'Mraka čudaka' otisnut će se diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:44