Gala večer u Varaždinu

Prvi koncert bombastičnih vokalista: operni asovi pjevaju od Slivija Strahimira Kranjčevića do Richarda Wagnera

Marin Čargo, Domagoj Dorotić, Luciano Batinić i Ozren Bilušić (stoje). Ivo Gamulin Gianni, Ljubomir Puškarić i Filip Filipović (sjede)

 Damjan Tadic/Cropix
Sveti Blaž, u kojem pjevaju operni asovi, ima koncert na kojem će im se pridružiti i sopranistice Lazar i Fijačko-Kobić
Vokalni ansambl Sveti Blaž, sastavljen od opernih prvaka i onih koji će to tek postati, a ljetos je imao čast pjevati na otvorenju Pelješkog mosta, održat će 26. studenoga u 19.30 u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK svoj prvi gala koncert.

image

Valentina Fijačko Kobić
Foro: Bruno Konjevic/CROPIX

Bruno Konjevic/Cropix/Cropix

U Sv. Blažu pjevaju tenori Domagoj Dorotić, Filip Filipović, Roko Radovan i Ivo Gamulin Gianni, baritoni Ljubomir Puškarić, Ozren Bilušić i Marin Čargo te basovi Benjamin Šuran, Luciano Barinić i Toni Nežić. Na varaždinskom koncertu pridružit će im se kao posebne gošće kolegice iz zagrebačke Opere, sopranistice Ivana Lazar i Valentina Fijačko Kobić.

image

Zagreb, 260421.
HNK.
Na fotografiji: sporanistica Ivana Lazar.
Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Tomislav Kristo/Cropix

Moderatorica koncerta je Martina Tomčić Moskaljov, dok je koncert glazbeno pripremila Nina Cossetto.

U programu u trajanju 73 minute ansambl će izvesti repertoar od Krešimira Magdića ("Misao svijeta"), Krste Odaka, Davora Bobića do Ivana pl. Zajca, Jakova Gotovca i Ive Tijardovića. U programu stranih skladatelja bit će zastupljen Weber, Verdi, Puccini i Wagner (Zbor hodočasnika, "Tannhauser"), sve na način Svetog Blaža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14