LJUBAV U HNK

TEMA IZ 'KUMA' Zrinka Cvitešić, Nikša Kušelj i Ivo Gamulin Gianni otpjevat će neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena

 Mara Bratoš
U glazbeno-scenskom spektaklu nastupit će i balerina Atina Tanović te baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina, uz Jazz orkestar HRT-a

ZAGREB – Povodom Valentinova, ali i obilježavanja 120. godišnjice kazališne zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, tenor Ivo Gamulin Gianni, glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj, članica Baleta Atina Tanović te baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina nastupit će u glazbeno-scenskom spektaklu pod nazivom 'Teatru s ljubavlju' koji će se održati u nedjelju, 7. veljače 2016. u 20 sati.

Spomenuti umjetnici će u inovativnoj umjetničkoj sinergiji na potpuno nov način interpretirati neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena, popraćene plesnim izvedbama. Odabrane su svjetske i hrvatske uspješnice koje smo slušali posljednjih 120 godina u najslavnijim kazališnim, filmskim, opernim i baletnim djelima. Neke od njih su 'Memory' iz mjuzikla Cats, 'Smile' Nat King Colea, 'Parla piu piano' iz filma Kum, 'Falling Slowly' iz filma Once.

U ovom jedinstvenome glazbeno-scenskom događaju nastupit će i Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella.

Leonard Jakovina i Atina Tanović (foto: Mara Bratoš)

Teatru s ljubavlju posjetiteljima će ponuditi uvid u retrospektivu kroz mnoštvo različitih, a međusobno povezanih glazbeno–plesnih priča s jasnom porukom o neraskidivoj vezi ljubavi i umjetnosti.

'Parla piu piano' iz filma Kum

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:53