ONLINE PREDSTAVE

TJEDAN KAZALIŠTA STRADALIH U POTRESU Od 2. do 8. svibnja gledajte hitove Komedije i Gavelle

U sklopu besplatnog online kazališnog festivala na Jutarnji.hr od 2. do 8. svibnja održat će se Tjedan kazališta stradalih u potresu, Komedije i Gavelle.

Dramsko kazalište u Frankopanskoj i kazalište na Kaptolu dobili su oznake crveno za svoje službene prostorije, kao što će im i pozornice biti izvan funkcije dok se ne obavi detaljna sanacija.

Gavella za pozornicu i gledalište ima ocjenu statičara žuto, doslovno postoji opasnost da nekome na sceni nešto padne na glavu, a kazalištu Komediji puca vanjska fasada kazališne zgrade i očekuje je niz popravaka, od unutarnjih stubišta do pukotina na zidovima, premda zasad nema negativnu ocjenu statičara za pozornicu i gledalište. Unatoč evidentiranoj šteti, još uvijek se ne zna kada i kako će početi sanacija dvaju respektabilnih kazališta u gradu.

Četiri nove uspješnice

Dramsko kazalište slavne povijesti i jedino mjuzikl kazalište u gradu već su na online festivalu s naslovima: "Umišljeni bolesnik", "Rikard III.", "Amadeus", "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja", "Candide" i "Bljesak zlatnog zuba".

Sada dolaze četiri nove uspješnice. U subotu u 21 sat prikazujemo Komedijinog "Byrona" prema libretu Mire Gavrana s Đanijem Stipaničevim u naslovnoj ulozi i to će biti prvi mjuzikl na festivalu na Jutarnji.hr.

U ponedjeljak je u 21 sat Gavellin "Osmi povjerenik" u režiji Saše Anočića; nakon Baretićeva romana uslijedile su kazališne adaptacije, ovo je druga od njih, a zatim se pojavio se istoimeni film s kojim je šira publika najviše upoznata.

U srijedu je u 21 sat Gavellin “Peer Gynt” Henrika Ibsena, dolazi u režiji Aleksandra Popovskog, a u naslovnoj je ulozi Ozren Grabarić.

U petak u će se 21 sat na Jutarnji.hr prikazati "Faraon iz Ilice je mrtav!” Gradskog kazališta Komedija u režiji Kreše Dolenčića, a prema romanu Milane Vuković Runjić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:31