CENTAR ZA KULTURU

'TKO JE UBIO ZVONKA BUŠIĆA?' U prepunoj dvorani pri kraju predstave velik dio publike i glavna glumica zaplakali...

Robert Kurbaša igra glavnu ulogu u predstavi
 

U prepunoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka u Zagrebu održana je premijera kazališne predstave 'Tko je ubio Zvonka Bušića?' u kojoj su nastupili dramski umjetnici Robert Kurbaša i Ana Vilenica.

Ova predstava, koja svjedoči kako o velikoj ljubavi prema domovini tako i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje ljudi, dirnula je u srce sve prisutne, a posebnu emociju izazvala je kada se na pozornici pojavila supruga Zvonka Bušića - Julienne Eden Bušić. A onda se dogodilo nešto što Hrvatska još nije vidjela: najveći dio publike doslovno je plakao. Bila je to uistinu nesvakidašnja scena! Stoga je i sami kraj predstave završio ovacijama i snažnim petominutnim pljeskom.

Izvedba Roberta Kurbaše i Ane Vilenica publiku je digla na noge, a i sama glumica je na kraju predstave zaplakala. Tekst Tihomira Dujmovića iz knjige ''Hrvatska u raljama djece komunizma', posvećen Zvonku Bušiću, scenski je adaptirao Robert Kurbaša. U ožujku su dogovorena još četiri termina repriznih izvedbi u ovome zagrebačkom kazalištu, a premijera te termini predstave 10. i 11. ožujka već su rasprodani. Preostali su termini 23. i 30. ožujka 2018. godine.

Predstavu su došli pogledati i Zlatko Hasanbegović te Miro Kovač

Na predstavu su došli brojni ugledni uzvanici: predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač, saborski zastupnik i član Kazališnog vijeća HNK Zlatko Hasanbegović, predsjednica Odbora za kulturu Gradske skupšine Grada Zagreba dr.sc.Dubravka Brezak Stamać, političar Dražen Budiša (inače bliski prijatelj Zvonka Bušića), Andrija Hebrang, akademkinja Dubravka Oraić Tolić, književnik Hrvoje Hitrec, povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak, biskup Vlado Košić, filmski redatelj Antun Vrdoljak, pjevačica Radojka Šverko, glumica Višnja Babić, sociolog Slaven Letica, proslavljeni vaterpolist Dubravko Šimenc te brojni drugi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:53