KOLEGE U ŠOKU

U 47. godini iznenada preminuo poznati glumac Zagrebačkog kazališta mladih Jasmin Telalović

Jasmin Telalović

 Zkm/
Kazališni svijet oprašta se od glumca čija je smrt svima veliki udarac, a kazalište je potvrdilo da je preminuo nakon kratke bolesti

U 47. godini preminuo je glumac Zagrebačkog kazališta mladih Jasmin Telalović.

Smrt je nastupila iznenadno, a njegovi kolege su u šoku. Od glumca se na Facebooku oprostila njegova kolegica Nina Violić.

Vijest nam je potvrđena u kazalištu gdje doznajemo da je preminuo nakon kratke i teške bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, sina i kćer.

image

Jasmin Telalović

Zkm/

Rođen je 1977. u Zvorniku. Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1997. U angažmanu je Zagrebačkog kazališta mladih od 2003. Osim u matičnom kazalištu glumio je u predstavama zagrebačkoga HNK-a te na Dubrovačkim ljetnim igrama. Tumačio je glavne uloge u filmovima Tu Zrinka Ogreste i Ne pitaj kako Lukasa Nole i nastupao u hrvatskim televizijskim serijama – Odmori se, zalužio si, Bitange i princeze, Zimmer Frei, Naša mala klinika… Surađivao je s redateljima Reneom Medvešekom, Brankom Brezovcem, Ivicom Boban, Edvinom Liverićem, Lenkom Udovički i drugima.

Od glumca se na Facebooku emotivnom objavom oprostio i njegov kolega Edvin Liverić.

Novije ZKM-ove predstave u kojima glumi: #radninaslovantigona, Emil i detektivi, Kristofor Kolumbo, Hamlet, Alan Ford, Žena bez tijela, Idiot, Polet, Gulliverova putovanja, Glasi iz Planina, Koko u Parizu, Galeb_, Vrata do, Ana Karenjina, Draga Elena Sergejevna.

image

ZKM, Kristofor Kolumbo

Zkm/
image

ZKM, Braća Karamazovi

Zkm/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. srpanj 2023 08:41