ORIGINALNA POSTAVA

VIDEO: JUBILARNA 200. IZVEDBA Čudnovate zgode šegrta Hlapića u 10 godina na repertoaru Trešnje sačuvale originalnost književnog predloška

 GK Trešnja
Predstava je isprepletena hrvatskim narodnim motivima, narodnom glazbom i brojalicama

U travnju 2006. redatelj Rene Medvešek pripremio je za Trešnju predstavu o dječaku malenom kao lakat i veselom kao ptica - šegrtu Hlapiću.

U deset godina, koliko je predstava na repertoaru kazališta Trešnja, izvedena je pred ukupno 50 tisuća posjetitelja, a u subotu 12. ožujka u 17 sati odigrat će se 200. izvedba ove predstave.

Kako se ističe u najavi, malo koja predstava očuva toliko originalnosti književnog djela prema kojem nastaje. Reneu Medvešeku to je uspjelo u sadržajnom, ali prije svega i u jezičnom smislu. Izvodeći predstavu pripovjedački, ansambl od jedanaest glumaca, vrlo disciplinirano, u brzom ritmu, razigrano i s nevjerojatnim glumačkim žarom, donosi pred gledatelja opise situacija, krajolika i likova. Predstava je isprepletena hrvatskim narodnim motivima, narodnom glazbom i brojalicama, što je čini dodatno vrijednom.

Jubilarna izvedba okupit će u subotu originalnu glumačku postavu, uz izuzetak Danijela Radečića koji nastupa kao alternacija Senki Bulić.

U predstavi igraju Radovan Ruždjak (Hlapić), Aleksandra Naumov (Gita), Rakan Rushaidat (Bundaš), Sanja Hrenar (Papiga), Krunoslav Klabučar (Grga i zli košarač), Ivana Bakarić (Grgina majka i dobri košarač), Hrvoje Barišić (Gospodar težaka), Vanda Vujanić Šušnjar (Majstorica), Danijel Radečić (Crni čovjek), Živko Anočić (Marko i gospodar vrtuljka) i Bojan Navojec (Majstor Mrkonja i Miško).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:13