PRVI DOJMOVI

VIDEO: POGLEDAJTE SPORNU SCENU IZ FRLJIĆEVE PREDSTAVE O KOJOJ SVI PRIČAJU 'Vidjeli smo i taj mirakul i nitko se nije puno uzbudio'

 YouTube

Jučerašnji prosvjed pred splitskim HNK zbog izvođenja dugoočekivane predstave 'Naše nasilje i vaše nasilje' Olivera Frljića nastavio se i u samom kazalištu, gdje su prosvjednici sjedili u zadnja dva reda partera i pjevali "Zovi, samo zovi", a kazališna publika iz prvih redova uzvratili je veselom pjesmicom "Kad bi svi ljudi na svijetu".

Prosvjednici su ometali predstavu oko pola sata, dok ih iz gledališta nije izvela interventna policija.

Jasmina Parić za Slobodnu Dalmaciju zaključuje: "Opći je dojam onih koji su predstavu pogledali: nije bog zna što, ali morala se odigrati, da je i sto puta gora, jer ulica ne može i ne smije krojiti kazališni program. Stoga je pljesak više bio upućen "sretnom završetku" nego samom djelu, tankoj kabaretskoj pričici o globalnim tragedijama. Vidjeli smo i taj mirakul s izvlačenjem zastave iz vagine i nitko se nije puno uzbudio. Istini za volju, glumci su veoma uživljeni, disciplinirani i uigrani u ovaj mali performans, očito je da vjeruju u svoj rad jer bi inače teško ulazlili u isuviše intimne kontakte s kolegama."

Među scenama sporne predstave ističe se kao jedna od najzanimljivijih prizor gole žene s hidžabom na glavi, koja u jednom trenutku iz svojega spolnog organa vadi nacionalnu zastavu. Nedugo nakon toga glumac koji predstavlja Isusa Krista silazi s križa (napravljenog od plastičnih posuda) i siluje tu muslimanku.

Pogledajte scenu u videu kojeg je za vrijeme predstave u splitskom HNK snimila novinarka Slobodne Dalmacije:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:30