SVJETSKI USPJEH

'ADIO KAUBOJU' OLJE SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ OBJAVLJEN U NIZOZEMSKOJ Slijede Švedska, Italija i Slovenija, a u listopadu promocija američkog izdanja

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA
Američko izdanje Adios Cowboy u prijevodu Celie Hawkesworth već je primilo mnoge pohvalne kritike te roman zadobiva sve širu publiku

Prošlog tjedna vodeći nizozemski dnevni list Volkskrant u svom vikend izdanju objavio je intervju s Oljom Savičević Ivančević, a vodio ga je ugledni književni kritičar Arjan Peters povodom izlaska nizozemskog prijevoda romana Adio kauboju za izdavačku kuću Bananafish iz Amsterdama.

Nakladnik američkog izdanja, koje je u SAD-u objavljeno početkom godine, agilna izdavačka kuća McSweeney's iz San Francisca koju su utemeljili pisci Dave Eggers, Heidi Julavits i Vendela Vida, za listopad ove godine organizirala je predstavljanje romana u Los Angelesu i San Franciscu.

Nizozemsko izdanje romana 'Adio kauboju'

Američko izdanje Adios Cowboy u prijevodu Celie Hawkesworth već je primilo mnoge pohvalne kritike te roman zadobiva sve širu publiku. Olja Savičević Ivančević u Los Angelesu čitat će iz svog romana i razgovarati s publikom, uz dvoje autora kojima su također u SAD-u nedavno objavljene knjige u prijevodu, iranskim piscem Hosseinom Abkenarom i meksičkom pjesnikinjom Rocío Cerón. U San Franciscu će Olja Savičević Ivančević samostalno predstaviti roman američkoj publici, a u promociji će sudjelovati njezin hrvatski izdavač i književni agent Ivan Sršen te urednica američkog izdanja Andi Winnette.

Tijekom 2017. roman Adio kauboju doživjet će još tri inozemne objave: na švedskom, talijanskom i slovenskom jeziku, što će činiti ukupno jedanaest prijevodnih izdanja.

Pregovori za inozemne objave novog romana Olje Savičević Ivančević Pjevač u noći koji je ove godine objavljen u Sandorfu također su u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. veljača 2023 11:33