LJUBAVNO PISMO SVIJETU

IRSKI PJESNIK U BOOKSI Neil McCarthy nakon deset godina putovanja predstavlja svoju prvu zbirku poezije

 press

U petak, 23.3. u 19 sati u klubu Booksa irski pjesnik Neil McCarthy predstavit će svoju dugo očekivanu prvu zbirku poezije naziva Stopgap Grace. Zbirku je objavila izdavačka kuća Salmon Poetry, a radi se o svojevrsnoj kulminaciji desetogodišnjeg putovanja i rada tijekom kojeg autor baca ponekad dirljiv, a ponekad kritički pogled na otok koji je napustio.

„Neil nam je jako drag gost i ovo je treći puta da ćemo mu biti domaćini. Izvrstan je pjesnik i odličan performer, koji već prvim riječima zadobije svu pažnju publike i drži je s lakoćom do samog kraja nastupa“, kažu u Booksi.

Neil McCarthy potječe s juga Irske, no zadnje je desetljeće proveo putujući između Beča i Los Angelesa. Njegove su pjesme objavljene u časopisima i antologijama diljem svijeta i prevedene su na rumunjski, mađarski i srpski. Tri male pjesmarice koje je objavio rasprodane su, no dostupan je album govorene poezije Live in the Laden. Stephen Murray, jedan od vodećih suvremenih irskih pjesnika, za Neilovu je zbirku rekao kako je „ljubavno pismo svijetu u osvit njegovog uništenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57