REPRIZA

KNJIGE U POTRAZI ZA PRIJEVODOM Na sajmu u Leipzigu Ivana Šojat i Igor Štiks, opus Slavenke Drakulić i prekid programa zbog čitanja

Zdenko Bašić: Sjeverozapadni vjetar
 YouTube
 

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 14. do 18. ožujka Hrvatska će se predstaviti na štandu veličine 18 m2, izvijestilo je Ministarstvo kulture koje suorganizira ovogodišnji nastup s Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Štand je oblikovan pomoću elemenata predstavljenih na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu. Tako će se uz police s izloženim knjigama kontinuirano emitirati desetak emisija Prekid programa zbog čitanja u kojima suvremeni hrvatski autori čitaju svoja recentna ostvarenja (a emisije će se prikazivati s engleskim podnaslovima).

Hrvatski će autori nastupiti u okviru dviju međunarodnih književnih mreža - Ivana Šojat i Igor Štiks u okviru mreže Traduki, a u u okviru Foruma slavenskih kultura bit će predstavljen književni opus Slavenke Drakulić.

Uz djela autora koji će gostovati u Leipzigu, kroz izložene knjige biti predstavljeno još sedam književnih opusa autora u očekivanju novih prijevoda djela suvremene hrvatske književnosti na strane jezike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38