PROMOCIJA NOVOG ROMANA

'POVIJEST PAUČINE' Boris Perić predstavlja svojevrsni nastavak svog književnog hita o istarskom vampiru

'Povijest paučine', novi roman Borisa Perića u izdanju Naklade Ljevak, svojevrsni nastavak njegovog književnog hita 'Vampir' (2006.) u u kojemu prvi put govori o istarskom vampiru Juri Grandu, bit će predstavljen u srijedu 28.11. u 20 sati u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Radnja romana Povijest paučine započinje nizom epizoda iz neposrednog okruženja glavnog lika (pripovjedača), među kojima posebno mjesto zauzima samoubojstvo osiromašena profesora, koji je, kako će se postupno otkrivati, za boljih dana nakanio istražiti i rasvijetliti fenomen Uskočkog rata u Istri, u čemu ga je, međutim, spriječila neimaština, nastupila po odlasku u mirovinu.

I osobno sklon sličnim temama, pripovjedač odlučuje nastaviti istraživanje pokojnog susjeda i taj ga naum, kroz proučavanje arhivske građe i odlazak na „teren“ naposljetku vodi u pazinski kraj, gdje ne samo da mu se legenda o Grandu nameće kao mogući vrhunac jedne nesretne epohe, već u njoj pronalazi i objašnjenja vlastitih životnih problema i nedoumica, koja, opet, otvaraju nova egzistencijalna pitanja.

U promociji sudjeluju Boris Perić, Tomislav Pletenac i Zdravko Zima. Knjigu će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni nakon predstavljanja.

Boris Perić član je Hrvatskog društva pisaca, Društva hrvatskih književnika, te Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Objavio je desetak djela, među kojima su Vampir (roman, 2006.), D’Annunziev kod (roman, 2007.), Ogledi o ekstazi (eseji, 2011.) i Povratak Filipa Latinovića (roman, 2013.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:03