INSTITUCIJE NA DJELU

PROMJENA STIMULACIJA AUTORIMA Umjesto povjerenstva, ministrica odabrala 9 institucija koje su odlučile o najboljim knjigama godine

 HANZA MEDIA

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2017. godini.

Na natječaj je stigla 161 prijava, a bilo je najviše romana i knjiga poezije. Stimulacije se dodjeljuju za djela koja su se, navode u Ministarstvu, istaknula “književnom kvalitetom, estetskim dosezima i inovativnošću, ali i odjecima kod čitateljske publike, što se naročito očituje po broju prodanih primjeraka ili većem broju posudbi u knjižnicama”.

Tako su stimulacije za roman dodijeljene Mihaeli Gašpar, Draženu Katunariću, Ivici Prtenjači, Marini Šur Puhlovski, Zoranu Rošku i Meliti Rundek, za eseje Krešimiru Bagiću, Branku Čegecu, Marku Grčiću, Đorđu Matiću i Žarku Paiću, a za poeziju Mateji Jurčević, Branku Malešu, Miroslavu Mićanoviću, Franji Nagulovu, Marku Pogačaru i Mariju Sušku. Za priče su stimulacije dodijeljene Luki Bekavcu i Tanji Mravak, a za slikovnicu Ani Đokić i Dubravki Kolanović.

Za razliku od prethodnih godina, ovaj put nije bilo povjerenstva već je u bodovanju djela sudjelovalo devet institucija koje je odabrala ministrica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:46