Knjige tjedna

U središtu priče je Jerko koji se vraća zbog sprovoda na rodni otok Prvić

Marko Gregur

 Boris Kovačev/
Ispisujući svoj odnos prema planinama od djetinjstva do danas, Stipe Božić ispisao je i svojevrsnu autobiografiju. Izašao je i novi roman hvaljenog Marka Gregura

Marko Gregur

Šalaporte

Roman pisca višestruko nagrađivanog za prozni hit "Vošicki" ponajprije je priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, a u središtu priče je Jerko, čovjek s ambicijom da bude umjetnik, koji se vraća zbog sprovoda na rodni otok Prvić i ondje biva zatočen zbog pandemije korone. (Hena com)

image

Marko Gregur

Hena Com/

Filip Rutić

O neuspjehu i nebitnome

Neimenovani junak prvijenca mladog pisca Filipa Rutića neuspješni je student sociologije koji ni sam nije siguran zašto studira. Kada se ludo zaljubi u mladu Anđelu, vegetarijanku koja je sve suprotno od njega, ona postaje mogućnost njegove promjene. (Fraktura)

image

O neuspjehu i nebitnome

Fraktura/

Stipe Božić

Penjačevi zapisi

Nova, šesta knjiga Stipe Božića zasigurno je njegov najveći spisateljski izazov dosad jer, uz opise penjačkih avantura,sadrži i bilježenje putositnica. Ispisujući svoj odnos prema planinama od djetinjstva do danas, ispisao je i svojevrsnu autobiografiju. (V.B.Z.)

image

Penjačevi zapisi

Vbz/

Judy Wilkins-Smith

Dekodiraj svoj emocionalni otisak

Svi znaju da nasljeđujemo fizički DNK, ali rijetko tko shvaća da usto nasljeđujemo i ono što autorica zove emocionalnim DNK-om – višestruke generacije obrazaca odluka, misli, osjećaja, koji potiho, nesvjesno upravljaju našim životima. (prev. Leni Bastaić, Planetopija)

image

Dekodiraj svoj emocionalni otisak

Planetopija/

David Hume

Istraživanje o ljudskom razumu

David Hume glavni je predstavnik škotskog prosvjetiteljstva i jedna od zanimljivijih pojava na europskoj intelektualnoj sceni 18. stoljeća, a njegovo "Istraživanje o ljudskom razumu" odavno se smatra jednim od filozofskih klasika.

(prev. Ivo Vidan, Jesenski i Turk)

image

Istraživanje o ljudskom razumu

Jesenski I Turk/

Édouard Louis

Preobrazba: metoda

Studija o preobrazbi i "rađanju slobode" kojom se Édouard Louis iznova vraća u mladost koja za njega nije bila samo postajanje odraslim, već neprestana metamorfoza u osobu koja će po svaku cijenu htjeti pobjeći što dalje od siromaštva i svojih korijena. (prev. Ita Kovač, Oceanmore)

image

Preobrazba metoda

Oceanmore/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:24