ORGANIZACIJA JUTARNJEG

VIDEO: DODIJELJENA NAGRADA POBJEDNICIMA PRVOG ONLINE KAZALIŠNOG FESTIVALA U HRVATSKOJ Pobijedila hit predstava 'Umišljeni bolesnik'

 
 screenshot Facebook Jutarnji.hr

Pandemija novog koronavirusa sve nas je proteklih mjeseci zatvorila u kuće i stanove. Morali smo se odreći ispijanja kava u omiljenim kafićima, mnogi su poslovne obveze obavljali od kuće, a već u ožujku zatvorena su kina i kazališta.

Da ljubitelji kulture ipak ne bi ostali bez svojih omiljenih predstava pobrinuo se Jutarnji list.

Prvi online festival

Organizirali smo “Prvi online besplatni kazališni festival www.jutarnji.hr” te smo, u suradnji s kazalištima diljem zemlje, na našim internetskim stranicama čitateljima besplatno ponudili neke od najkvalitetnijih predstava koje su mogli u svakom trenutku gledati u mirnoći svoga doma.

Polučili smo uspjeh. U osamdeset dana, koliko je naš festival trajao počevši od 20. ožujka, prikazali smo 52 predstave, a gledalo ih je više od osamdeset tisuća ljudi.

Koronakriza jenjava, kazališta pomalo otvaraju svoja vrata željnim gledateljima, a red je onda bilo proglasiti i pobjednike prvog ovakvog medijskog projekta u povijesti Hrvatske.

Kako su zagrebačka kazališta uz koronu dodatno stradala i od razornog potresa, ceremoniju dodjele nagrade u petak je Jutarnji list organizirao u Frankopanskoj ulici, ispred Gradskog dramskog kazališta Gavella. Naime, upravo to je kazalište svojom predstavom “Umišljeni bolesnik” polučilo najviše uspjeha među gledateljima. Predstava je na stranicama Jutarnjeg pogledana gotovo devet i pol tisuća puta.

Tom prigodom glavni urednik našeg lista Goran Ogurlić i glavna selektorica festivala i urednica u Jutarnjem Ivana Mikuličin uručili su nagrade ravnatelju Gavelle Draženu Ferenčini, redatelju najgledanije predstave Krešimiru Dolenčiću te glavnom glumcu u predstavi Enesu Vejzoviću.

Besplatne pretplate

Svi oni dobili su besplatne pretplate na online izdanja Jutarnjeg lista, a za Ferenčinu i Dolenčića pripremljena su i posebna iznenađenja. U suradnji s Galerijom Kaptol Ive Jeriča ravnatelj kazališta dobio je vrijednu serigrafiju Voje Radoičića s vedutama Zagreba, a Dolenčić grafiku Dubravke Babić s erotskim motivom razgolićene žene na konju, koja ga je dobro nasmijala.

- Čestitam vam na najgledanijoj predstavi. Svjesni smo da ovo nije isto kao igranje uživo, ali s gledanošću vaše predstave svoju ste publiku podsjetili da postojite i da se uskoro vraćate - rekao je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić uručujući Ferenčini vrijednu serigrafiju, na čemu se Ferenčina zahvalio rekavši kako je ova nagrada poticaj da i dalje dobro i uspješno rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 20:44