TVORNICA KULTURE

VIDEO: NAPOKON SMO IH DOČEKALI! SÓLSTAFIR I MYRKUR DOLAZE U ZAGREB! Volite li žešći zvuk, ove nordijske zvijezde ne smijete propustiti!

 
Sólstafir
 Profimedia, UPPA News

Islandske metal legende Sólstafir prvi put posjetit će Hrvatsku 2. prosinca - nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture, a podršku će im dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur.

Sólstafir postoji od 1995., kroz godine su gradili zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwaija ili Explosions in the Sky, nego što je nekim metal bandovima.

Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su na svoju stranu pridobivali i publiku, pa su danas jedan od najtraženijih bendova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta.

Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Sólstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bendova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže.

U Zagreb dolaze u sklopu promotivne turneje aktualnog studijskog albuma "Berdreyminn", objavljenog sredinom proljeća.

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe; Sólstafiru će se, naime, pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt dankinje Amelie Bruun.

U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, Myrkur je pravo osvježenje i danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje - album “Mareridt”, koji je objavila u rujnu.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta stajat će 120 kuna.

Iste se mogu kupiti na službenim prodajnim mjestima: Dirty old shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te na Eventim prodajnim mjestima i internetskoj stranici www.eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:15