LJEPOTICA S REKETOM

Marija Šarapova ruši sve rekorde, najplaćenija je sportašica svijeta

Možda miješamo kruške i jabuke, jer su neke od naših najljepših sportašica još i juniorke, ali zanimljivo je pogledati liste najplaćenijih svjetskih sportašica i zaključiti da bi se njihovim okupljanjem oformila barem rezervna selekcija Victoria’s Secreta. Na Forbesovim listama dominiraju sportašice za čije marketinške usluge najjači svjetski brendovi plaćaju milijune, a njihove editorijale prepune atraktivnih fotografija moguće je pronaći na naslovnicama svih relevantnih show-biz magazina.

Marija Šarapova , legitimna nasljednica teniske lolite Ane Kurnjikove, maksimalno je unovčila vrhunske rezultate i prvoklasnu ljepotu. Ruskinja je ove godine produljila suradnju s Nikeom na osam godina, čime si je osigurala 70 milijuna dolara. Najunosnijim ugovorom u povijesti tenisa zacementirala je status najplaćenije sportašice svijeta, koja prema Forbesu zarađuje gotovo 25 milijuna dolara godišnje.

Društvo na vrhu čine je isto tenisačice, koje također funkcioniraju prema formuli “sportski uspjesi+izgled=novac”. K tome, sestrama Williams ne smeta što nisu prvoklasne ljepotice, jer su već godinama u vrhu, a i dolaze s najvećeg, američkog tržišta. Društvo im čini i sunarodnjakinja Danica Patrick, najatraktivnija vozačica motoutrka na svijetu.

U Forbesovih Top 10 za 2010. godinu nalazi se tek jedna sportašica, meksička golferica Lorena Ochoa, za koju bi se moglo reći da “izgled nema veze s tim”. Za sve ostale, dovoljno je upotrijebiti aplikaciju Google Images, prebrojati fotografije na kojima nisu u naglašeno seksi izdanjima i sve će vam biti jasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:10