ČAROBNI STIHOVI

FOTO: POZNATE HRVATICE POVEZALA POEZIJA Pjesnikinja Vesna Boinović-Grubić predstavila svoj opus na Art Fairu Zagreb

 
Danijela Gračan, Mirjana Vrlečić, dr. Vivian Jurković, Antonella Malis, Renata Gubić, Tončica Čeljuska, Vesna Boinović-Grubić
 Lukša Marotti

Poezija, zanimljivo žensko društvo i puno emocija obilježili su predstavljanje pjesnikinje Vesne Boinović-Grubić. U ugodnom okruženju Ambienta Art Fair Zagreb izveden je program koji je oduševio sve prisutne. Mnogi zaljubljenici u poeziju imali su priliku čuti Vesninu pjesmu "Šećerna vodica" koja je ujedno i ovogodišnja pobjednička pjesma na Festivalu Dalmatinskog juga u Opuzenu, a u izvedbi Vivien Gallette, glazbenice iz Putokaza, grupe koja je prva predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.

Danijela Gračan, Tončica Čeljuska, Marina Tomašević i brojni drugi posjetitelji s velikom su pažnjom upijali stihove iz zbirke naziva "Nije od nota, od kapi je života". Pjesnikinja Boinović-Grubić oduševljava svojim optimističnim i pozitivnim stavom prema životu te spretno pretače životna iskustva u stihove. Operna diva Antonella Malis upotpunila je ovu divnu večer druženja uz poeziju te svojim nastupom uveselila brojne okupljene.

- Cilj mog stvaranja je poticanje kreativnosti. Ono je pokrenuto iz prijateljstva s opernom divom Antonellom Malis jedne divne večeri u Veroni, koljevci umjetnosti. Stihovi su počeli teći i rodila se jedna sjajna suradnja koja se nastavlja - istaknula je pjesnikinja Vesna Boinović-Grubić.

Zanimljivo je bilo vidjeti i kako svestrana umjetnica Tanja Medanić tehnikom Caparol slika uz stihove Vesnine "Violine" u izvedbi operne dive Antonelle Malis. Na umjetničkom tragu rodila se suradnja s timom Emir Kulenović - glazba, Vesna Boinović-Grubić - tekst, Aleksandar Valenčić - aramžman iz koje su nastala glazbena djela kao što su "Violina", "Ludi pir" ili pak "Ljubavna".

Posjetitelji su imali prilike i premijerno čuti prvu pjesmu namjenjenu djeci nastalu prema tekstu Vesnine slikovnice za djecu "Žapčeva pjesma" za koju je glazbu i aranžman napisao Aleksandar Valenčić, a u izvedbi desetogodišnje Laure Valenčić. Dio prihoda od slikovnice i "Žapčeve pjesme" namijenjen je Zakladi "Hrvatska za djecu".

Vesna Boinović-Grubić članica je Matice Hrvatske i pjesničke udruge KULTura sNOVA čiji su članovi čitali i svoje stihove predvođeni Zdravkom Odorčićem. Opisujući trenutke svoga života, prošlosti i budućnosti, s nestrpljenjem možemo očekivati nove Vesnine emotivne stihove.

Ambienta Art Fair Zagreb traje do 13. listopada do kad možete uživati u kulturno - izložbenom prostoru i sadržaju te pronaći knjige Vesne Boinović-Grubić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:05